15:55, čet, 16. Maj

Mariborski mestni svet na izredni seji naposled le o prodaji Marifarma





Mariborski mestni svet se bo danes na zahtevo opozicije sestal na izredni seji in predvidoma spregovoril o dogajanju v Mariborskih lekarnah oziroma načrtovani prodaji hčerinske družbe Marifarm. Prav zaradi te teme, ki je župan Andrej Fištravec takrat ni dopustil, niso opravili redne decembrske seje.

marifarm

Mariborski mestni svetniki so se nazadnje sešli sredi decembra, a kljub dvema urama burne izmenjave mnenj niso sprejeli dnevnega reda in tako niso prišli do obravnave vsebinskih točk. Opoziciji je takrat sicer uspelo umakniti z dnevnega reda obravnavo odloka o odvajanju in čiščenju odpadne vode, ki je med drugim podlaga za uvedbo zaračunavanja omrežnine za kanalizacijo. Ni pa ji uspelo dodati nove točke na temo Mariborskih lekarn, kjer mestne svetnike zanimajo predvsem potek prodaje Marifarma in domnevne nepravilnosti v Farmadentu, o katerih so poročali mediji. Zato so predstavniki opozicije takoj po takratnem zaključku seje začeli zbirati podpise za izredno sejo.

To je župan po prejemu 23 podpisov mestnih svetnikov sklical za današnji dan. Na njej naj bi glede na objavljeni dnevni red končno le spregovorili o tej temi, čeprav župan še vedno vztraja, da mestnim svetnikom nima veliko povedati. Na dnevnem redu imajo med drugim še potrditev predlaganega odpisa nekaj več kot 70.000 evrov dolga staršev za oskrbo otrok v vrtcih in prehrano v osnovnih šolah ter spremembo odloka o ustanovitvi javnega podjetja Energetika Maribor, ki bo lahko po novem opravljalo tudi dejavnost obdelave in ravnanja z odpadnim blatom.

Fištravec, ki ima po odhodu štirih mestnih svetnikov iz njegove Liste župana Andreja Fištravca velike težave pri doseganju zadostne podpore za svoje predloge, je po zadnji seji izgubil še eno zaveznico. Zaradi “pomanjkanja zaupanja znotraj županove ekipe” je z mesta podžupanje odstopila Jelka Černivec, ki sicer ostaja mestna svetnica, a ni jasno, ali bo delovala samostojno ali še naprej del Fištravčeve svetniške skupine.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.