22:39, sre, 17. Avg

Mariborski mestni svet o podražitvi pitne vode in njenem subvencioniranju

 Mariborski svetniki bodo na današnji zadnji redni seji pred poletnimi počitnicami odločali o podražitvi oskrbe s pitno vode ter opravili prvo branje občinskega prostorskega načrta. Ob tem bodo na predlog Stranke mladih – Zeleni Evrope obravnavali etični kodeks občinskih funkcionarjev Mestne občine Maribor ter potrjevali odlok o občinskih cestah.

Mariborski župan mora zaradi izstopa nekaterih svetniških skupin iz koalicije po incidentu z domnevnim fizičnim obračunom nad mladoletnikom iskati vse več kompromisov, zaradi česar se je še pred sejo odločil z dnevnega reda umakniti predvideno občutno podražitev vozovnic za Pohorsko vzpenjačo, korak nazaj pa je moral stopiti tudi pri podražitvi pitne vode.

Če je sprva bilo predvideno, da bi se položnica za vodo za povprečno gospodinjstvo povišala za 1,55 evra, štiričlanska družina pa bi za vodo po novem mesečno odštela 2,91 evra več kot doslej, bodo svetniki zdaj hkrati s podražitvijo odločali še o tem, da bi občina gospodinjskim uporabnikom do konca leta subvencionirala 30 odstotkov cene, za kar naj bi iz proračuna namenili 135.000 evrov, od tega 90.000 evrov iz letošnjega.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *