22:26, ned, 21. Jul

Mariborski mestni svetniki danes z razpravo o podražitvi blata

Potem ko je bila točka na seji pred slabima dvema tednoma umaknjena, naj bi mariborski mestni svetniki danes naposled le razpravljali o podražitvi ravnanja z odpadnim blatom iz čistilne naprave.

Po prvem predlogu naj bi se cena na položnicah občanov zvišala za več kot trikrat, kar za povprečno gospodinjstvo pomeni 3,5 evra.

Do znatne podražitve ravnanja z odpadnim blatom iz čistilne naprave prihaja predvsem zaradi zapiranja meja Madžarske, kamor so odvažali blato tudi iz Maribora. V zadnjih letih to nalogo opravlja podjetje Surovina, ki je bilo edino prijavljeno tudi na zadnjem razpisu, a tokrat z mnogo višjo ceno. Namesto dosedanjih 57 evrov na tono blata so predlagali 220 evrov.

Po pogajanjih so dosegli ceno 169 evrov na tono, kar pa je še vedno občutna podražitev. Na predlog mestnega svetnika Liste za pravičnost in razvoj (LPR) Stojana Auerja je župan Saša Arsenovič ta predlog umaknil z dnevnega reda zadnje, izredne seje mestnega sveta, da bi zadevo še enkrat preučili.

Burna razprava na današnji seji se obeta tudi pri obravnavi noveliranega sanacijskega načrta občinskega zavoda Športni objekti Maribor, s katerim poskuša ta izplavati iz rdečih številk. V dokumentu je med drugim predvidena podražitev vstopnin na bazene v Pristanu, Ledno dvorano in Dvorano Tabor ter prenos upravljanja Hipodroma in Mariborskega otoka na kakšnega drugega upravljavca.

Na dnevnem redu današnje seje je med drugim še obravnava odloka o subvencioniranju komunalnega prispevka za mlade in mlade družine ter odloka o kategorizaciji občinskih cest.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.