21:27, sre, 15. Maj

Mariborski študentje pomagajo brezdomcem





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) tudi letos prireja dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce. S njo želijo spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam, in tako pridobiti čim več sredstev, ki jih brezdomci potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje.

Zbiranje sredstev, kot so suha, nepokvarljiva hrana, higienski pripomočki in oblačila, bo potekalo danes in v sredo v nakupovalnem središču Europark ter 12. in 13. decembra v Mercator centru Tabor II. Po koncu akcije bodo zbrana sredstva predali Zavetišču za brezdomce Maribor.

soum1
FOTO: Aljaž Sedovšek

“Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje,” je ob tej priložnosti izpostavil predsednik ŠOUM Alen Brkić. “Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem. Potrebščine lahko občani ter študenti kadarkoli prinesejo tudi na sedež ŠOUM,” je dodal.

soum

Dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce prirejajo že več let in do sedaj je vsako leto naletela na dober odziv Mariborčanov.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.