07:40, pon, 13. Maj

Mariborski študenti tudi letos obdarili brezdomce





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je tudi letos organizirala že tradicionalno dobrodelno akcijo zbiranja življenjskih potrebščin za brezdomce v Mariboru. Člani ŠOUMa so tako želela spodbuditi ljudi, da s svojim prispevkom pomagajo socialno ogroženim skupinam in tako pridobiti čim več sredstev (suho, nepokvarljivo hrano, higienske pripomočke, oblačila, ipd.), ki jih brezdomci potrebujejo za vsakodnevno prebijanje skozi življenje.

študenti pomagali mariborskim brezdomcem (4)

Po koncu akcije je ŠOUM zbrana sredstva podarila Zavetišču za brezdomce Maribor. Zbiranje je potekalo v dveh terminih in sicer v nakupovalnem središču Europark ter v Mercator centru Tabor II.

»Pomagati želimo socialno ogroženim ljudem, ki so se zaradi takšnih in drugačnih težav znašli v neprijetni situaciji, stiski in trpljenju, ali ostali brez osnovnih sredstev za preživetje. Predvsem želimo ljudi opomniti na pomanjkanje osnovnih sredstev za bivanje v zavetiščih in jih spodbuditi, da s svojim prispevkom pomagajo brezdomcem«, je povedal predsednik šOUM, Alen Brkić.

ŠOUM je v času obratovanja nakupovalnih središč postavila stojnico, kjer so informatorji nagovarjali mimoidoče k prostovoljnemu prispevku materialnih dobrin. Projekt je postal že tradicionalen, poteka že vse od leta 2009, do sedaj pa je s strani mariborskih občanov vsako leto naletel na dober odziv.

Letos so študenti skupaj z občani mesta Maribor zbrali poln kombi življenjskih sredstev, ki bodo mariborskim brezdomcem pomagale prebroditi naslednje hladnejše mesece. Med zbranimi sredstvi je največ pripomočkov za osebno higieno (toaletni papir, geli za tuširanje, zobne paste…), nepokvarljive oziroma hrane z daljšim rokom uporabe (testenine, konzervirana hrana…) ter toplih oblačil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.