01:49, ned, 28. Apr

Martin Milec odšel z igrišča s počenim rebrom, čaka ga daljše okrevanje





“Po dolgem času v začetni enajsterici (nazadnje 26. avgusta lani), znova s polno minutažo, kar sega še en teden nazaj, ko smo se 20. avgusta v Krškem pomerili z Rogaško. Po razpletu pokalnega obračuna z Radomljami pa z dvojnim razočaranjem: moštvenim in osebnim. Martin Milec je odšel z igrišča brez želenega četrrtfinala in s počenim rebrom,” so zapisali na uradni strani NK Maribor.

Nesreča nikdar ne počiva. Kapetan je z vztrajnostjo med pripravljalnim obdobjem in v preteklih tednih storil vse, da se vrne v tekmovalni ritem, zdaj pa ga spet čaka večtedenski premor.

Zaradi dvoboja v kazenskem prostoru Radomelj že v 13. minuti, ko je po podaji Soudanija skušal zaključiti obetavno akcijo. Med prodorom je padel, sodnik se ni oglasil, čeprav sta ga ustavila dva branilca gostov. Po zdravniški oskrbi je stisnil zobe in odigral do konca, po pregledu pa se je izkazalo, da gre za neprijetno poškodbo. Počilo je osmo rebro, so zapisali na NK Maribor.

“Vse bi zamenjal za napredovanje, tudi če v naslednjem jutru sploh ne bi mogel vstati s postelje.”

“Ni opravičila za poraz. Vedeli smo, da ob specifičnosti pokalnega tekmovanja ena tekma prinaša ogromno, lahko pa ti še več vzame. Žal se je zgodilo prav to. Povedli smo, nadzorovali dogajanja na igrišču, potem pa je prišlo do nerazumljivega padca. Povlekli smo se preveč nazaj, tekmeci so pridobili na samozavesti. Sami smo jim omogočili, da dosežejo dva zadetka. Dovolj smo se pripravili, da bi tekmo mirno pripeljali do konca, odnos ni bil vprašljiv, a smo preslabo izpeljali zadeve,” je po grenki izkušnji v sredinem večeru poudaril osmoljenec dneva, ki bo v soboto v Celju in na prihodnjih tekmah le v vlogi gledalca,” so zapisali.

“Čaka nas zahtevno gostovanje. Odmisliti moramo, kar se je zgodilo proti Radomljam in se usmeriti le k našim obveznostim. Naredili je treba vse, kar je v naši moči, da se vrnemo v zmagoviti ritem.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.