14:59, pet, 26. Apr

Med Evropskim tednom mobilnosti v Mariboru zaprt Glavni (Stari) most čez Dravo





V četrtek, 16. septembra 2021, se začne letošnji Evropski teden mobilnosti (ETM) pod sloganom “Živi zdravo. Potuj Trajnostno.”

Skupaj s partnerskimi organizacijami je Mestna občina Maribor pripravila v tednu do 22. septembra pester nabor aktivnosti, ki so zapisane na tej spletni strani.

Aktualne napovedi in informacije o dogodkih bodo objavljali tudi v dogodku, ustvarjenem na Facebooku.

Namen ETM je, da v tem čas še posebej v ospredje pridejo trajnostne oblike mobilnosti, ki si jih predvsem želimo v mestnem središču, so zapisali na Mestni občini Maribor in dodali, da bodo med drugim v času od 16. do vključno 26. septembra 𝗚𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶 (𝗦𝘁𝗮𝗿𝗶) 𝗺𝗼𝘀𝘁 č𝗲𝘇 𝗗𝗿𝗮𝘃𝗼 zaprli za avtomobile. Prednost bodo na mostu v tem času imeli kolesarji, ki jih bodo s preozkih in nevarnih kolesarskih stez “povabili” na vozišče, ter pešci, ki bodo imeli pločnik samo zase. Čez most bodo smeli samo avtobusi mestnega potniškega prometa, taksiji in intervencijska vozila.

S tem “poskusom” bomo Mariborčani dobili vpogled v prihodnost prometa v mestnem središču, kjer bodo vse več prostora dobivali pešci in kolesarji, vozila na alternativne pogone ter, seveda, zelene površine. “Občane spodbujamo, da čim večkrat za pot v šolo, službo ali po vsakodnevnih opravkih uporabite kolo ali avtobus – ali pa kar vzamete pot pod noge. Z majhnimi koraki lahko skupaj naredimo velike spremembe”, so zaključili na MO Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.