00:21, sob, 27. Apr

Med sprehodi po gozdu upoštevajte bonton in ukrepe





Lepo vreme in najrazličnejši odtenki jesenskih barv sprehajalce v teh počitniških dni vabijo v gozdove.

Slika je simbolična

Ob tem jih na pristojnem ministrstvu pozivajo k spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa in upoštevanju gozdnega bontona. “Z gozdovi moramo ravnati spoštljivo,” podarjajo.

“Zavedajmo se, da se v gozdovih prepletata gozdna in kmetijska krajina, da je v gozdu pestra raznovrstnost rastlinskih in živalskih vrst in da lahko v gozdovih občudujemo izjemnost posameznih dreves,” so zapisali na ministrstvu.

Tudi hišne ljubljenčke imejte pod nadzorom

Strokovnjaki skupaj z lastniki gozdov gospodarijo trajnostno, sonaravno in večnamensko, zato gozdovi preko celega leta ponujajo tudi možnosti za rekreacijo, sprostitev in druge dejavnosti, so zapisali in dodali, da pa je treba v gozdu upoštevati tudi nekatere omejitve, predvsem pa poskrbeti, da po našem obisku ostane takšen, kot je bil, ko smo vanj vstopili.

V prihajajočem zimskem času je treba po navedbah ministrstva še posebej upoštevati, da so gozdne živali zelo plašne in se pred človekom umaknejo. “Ne vznemirjajmo jih s hrupom po nepotrebnem, saj sicer zaradi iskanja miru izgubljajo energijo, ki jo pozimi le s težavo nadomestijo. Tudi naši hišni ljubljenčki morajo biti pod skrbnim nadzorom,” so pozvali obiskovalce gozdov.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.