07:40, pon, 20. Maj

Metod Dolinšek prestopil v AktivniMaribor.si





V klubu AktivniMaribor.si je odslej 5 samostojnih svetnikov. Štirim ustanoviteljem se je namreč pridružil Metod Dolinšek, ki je pred nekaj meseci izstopil iz skupine svetnikov stranke SD. Člani kluba pojasnjujejo, da imajo “veliko skupnih točk”, Dolinšek pa, da se jim je priključil, ker je “spoznal, da jih pri delovanju v mestni politiki vodi predvsem želja po popravi grehov mestne politike iz preteklosti.

VIR: AktivniMaribor.si
VIR: AktivniMaribor.si

Metod Dolinšek je v sporočilu za javnost zapisal, da kot mestni svetnik že nekaj časa opazuje delovanje skupine svetnikov, ki so se odločili, da zapustijo svetniško skupino sedanjega župana Fištravca in svojo funkcijo opravljajo kot neodvisni svetniki, združeni v skupino AktivniMaribor.si. “Ker sem spoznal, da jih pri delovanju v mestni politiki vodi predvsem želja po popravi grehov mestne politike iz preteklosti in izboljševanju sedanjega stanja v mestu, z ambicijo Mariboru pomagati, da se ponovno postavi na noge, sem se odločil, da se kot samostojni svetnik pridružim tej skupini. Moje prepričanje je, da je povezovanje in sodelovanje politikov v mestnem svetu, podkrepljeno s strokovnostjo in transparentnostjo tisti temelj na katerem bomo gradili prihodnost za nas in naše otroke.
mom_seja2

Verjame, da se bo skupini pridružilo še več svetnikov in svetnic, bodisi formalno ali neformalno, v obliki medsebojnega usklajevanja. Tako naj bi jim uspelo vzpostaviti “normalnejše razmere v mestnem svetu in konstruktivno vplivati na sedanje občinsko vodstvo, ki vse preveč svojih odločitev sprejema brez razumevanja javnega interesa in brez skrbi za transparentnost in nekoruptivnost”, je še zapisal Dolinšek.

VIR: AktivniMaribor.si
VIR: AktivniMaribor.si

Sašo Papp ostaja vodja kluba samostojnih svetnikov – AktivniMaribor.si. Z odločitvijo Dolinška so počaščeni, “da Metod vidi priložnost sodelovanja z nami. Kar nekaj časa že aktivno komuniciramo in ugotavljali smo, da so naša razmišljanja, ideologija in rešitve za mesto največkrat zelo podobni. Prepričan sem, da bomo združeni močnejši v boju proti trenutni slabi situaciji in da bomo lahko tako več koristnega naredili za naše mesto. Osebno se veselim, da bomo z njegovim znanjem in neprecenljivimi izkušnjami lahko v mestnem svetu delovali še bolj konstruktivno in predvsem za boljšo prihodnost Mariborčank in Mariborčanov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.