19:37, ned, 19. Maj

Minister Počivalšek obiskal Štajersko





Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v petek, 24. junija s skupino sodelavcev obiskal občine Kungoto, Pesnico in Slovensko Bistrico, kjer obstajajo možnosti za turistični razvoj in bi ga s spodbudo države lahko še okrepili.

Minister Počivalšek se je v Svečinskem gradu najprej srečal z županom Občine Kungota Ivanom Stropnikom, njegovo ekipo in predsedniki okoliških turističnih društev. Ogledali so si zbirko starin v gradu, ki ga je občina Kungota prevzela od države pred dvema letoma. Župana je zanimalo predvsem, kako bi bilo mogoče bolje predstaviti in tržiti turistično ponudbo v kraju, saj se zavedajo neizkoriščenosti naravnega potenciala tega konca Slovenije.

FOTO: SMC
FOTO: SMC

Minister Počivalšek in člani ekipe z gospodarskega ministrstva so predstavili možnosti, ki jih ponujajo aktivni razpisi ministrstva. Gospodarska ekipa je nato obiskala kmetijo Dreisiebner in si ogledala eno najsodobnejših vinskih kleti na Slovenskem Doppler.

Počivalšek je obisk nadaljeval v Občini Pesnica z ogledom Industrijske cona Pesnica in Štajerskega tehnološkega parka, kjer se je srečal z županom Pesnice Venčeslavom Senekovičem in si ogledal proizvodnjo uspešnega lesnega podjetja KgK. Direktor podjetja Zdravko Klajnšek je ministra opozoril na birokratske ovire, na katere naletijo pri razvoju podjetja in možnosti, kako jih čim prej odpraviti.

FOTO: SMC
FOTO: SMC

V občini Slovenska Bistrica si je gospodarska ekipa ogledala proizvodnjo podjetja tovarne olja Gea, seznanili so se z razmerami v tem strateško pomembnem podjetju, ki zaposluje okrog 110 ljudi in je edino v tovrstni dejavnosti v Sloveniji.

FOTO: SMC
FOTO: SMC

Minister je nato kot osrednji gost sodeloval na okrogli mizi Aktualni razpisi MGRT in možnosti za razvoj turizma v občini Slovenska Bistrica, ki je potekala v organizaciji LO SMC Slovenska Bistrica v Viteški dvorani gradu Slovenska Bistrica. V razpravi je pojasnil ukrepe pri odpravi birokratskih ovir ter aktivnosti ministrstva na področju turizma: “Država mora podjetjem omogočiti zdrave pogoje za delo, nikakor pa ne sme dopustiti ovir pri širitvi poslovanja in razvoju. To vsi hočemo in za tem bomo strmeli in si prizadevali v največji možni meri.”

Omizja so se udeležili številni razpravljavci in obiskovalci, ki so zapuščali prizorišče razprave z obljubo, da se še srečajo in nadaljujejo z aktivnostmi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.