14:08, tor, 14. Maj

Mladi slovenski in romunski prostovoljci v obnovo igrišča v Mariboru





Mladinski kulturni center Maribor v okviru mednarodne izmenjave v tem tednu gosti 20 mladih iz Romunije in Slovenije, ki se bodo poleg rednih aktivnosti v sodelovanju s prostovoljci projekta Mladiborčani lotili tudi obnove zapuščenega igrišča. Sporočilo projekta je povezovanje mladih ter širjenje prostovoljstva in povezanosti z lokalno skupnostjo.

mkc

Mladinski kulturni center Maribor je v okviru Evropske prestolnice mladih vzpostavil program Banka idej, ki je sedaj del mednarodne mreže Youth bank International. Ta zagotavlja manjša finančna sredstva za projekte, ki jih pripravijo in izvedejo mladi, projekti pa prispevajo k razvoju lokalne skupnosti, še posebej posameznih mestnih četrti oz. krajevnih skupnosti mariborske občine.

Banka idej je sicer učni, prostovoljski projekt, katerega namen je spodbujati prostovoljsko delo med mladimi ter skozi voden učni proces krepiti različna znanja in kompetence mladih, ki v njem sodelujejo.

Letos Banka idej izvaja mednarodni projekt Youth Banks on the Move, ki je financiran iz evropskega programa Erasmus+ in sestavljen iz dveh mladinskih izmenjav. Prva je oktobra potekala v romunski Cluj Napocci, druga pa zdaj poteka v Mariboru.

Udeleženci druge mladinske izmenjave bodo v prvih dneh delali predvsem na povezovanju in ekipnem duhu, spoznavali bodo lokalno mladinsko organiziranje in izmenjevali dobre prakse na področju financiranja lokalnih projektov.

Rdečo nit izmenjave bo predstavljala obnova zapuščenega igrišča in s tem trajni prispevek Mariboru. Udeleženci bodo poskrbeli za olepšanje igrišča na Makedonski cesti, v neposredni bližini stanovanjskega naselja in integracijske hiše. Igrišče bo tako predstavljalo novo stičišče mladih v tem delu Maribora in krepilo povezovanje mladih iz različnih okolij.

Pripravljalna dela so stekla že prejšnji teden v sodelovanju s Srednjo gradbeno šolo in gimnazijo Maribor, osrednji del pa bodo udeleženci mladinske izmenjave in prostovoljci izvedli v tem tednu. Igrišče bodo slovesno odprli v nedeljo opoldne.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.