20:02, sob, 27. Apr

MO NSi Maribor o nepravilnostih načina zadolževanja MOM





Vodstvo Mestnega odbora (MO) NSi Maribor je danes na novinarski konferenci izreklo protest nad načinom odločanja o zadolževanju Mestne Občine Maribor. Kot so povedali vodilni MO NSi, je bila seja Mestnega sveta sklicana le dopisno. Po besedah predsednika Zdravka Luketiča, podpredsednice Alenke Šverc in županskega kandidata Bernarda Memona, da so bile seje Mestnega sveta doslej vedno sklicane zadnji teden v avgustu, nikoli pa ne v času volilne kampanje.

Po besedah vodilnih MO NSi Maribor, čas sklica seje dokazuje, da v Mestni upravi Maribor ne obvladajo vodenja sprejema tako pomembnih in za mesto Maribor nujnih odločitev. “Zanimivo je, da župan Fištravec ni podpisnik pregleda gradiva za kredit v vrednosti 5 milijonov evrov,” je dejal Luketič, a ga to po mnenju MO NSi Maribor kot župana zagotovo ne odvezuje odgovornosti najema kredita.

Po besedah Bernarda Memoma, bo MO NSi Maribor kljub vsem izraženim kritikam in pomislekom glasoval ZA najem kredita, saj se zavedajo, da so v mestu potrebne investicije, ki se morajo čimprej realizirati. Poudarjajo pa, da pričakujejo skrbni nadzor tega namenskega kredita s strani nadzornega odbora, saj v primeru kršitve postopkov, evropska komisija lahko zahteva vračilo evropskih sredstev, kar se je že zgodilo v primeru medicinske fakultete v Mariboru.

MO NSi Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.