11:02, pet, 17. Maj

Mojca Svetek se je potem, ko se nanjo usul plaz očitkov zaradi njenega tvita o invalidu tekaču, opravičila





Psihologinja in ekonomistka Mojca Svetek je na Twitterju v nedeljo zapisala, da ne more na volišče zaradi Ljubljanskega maratona, predvsem pa invalida tekača. Takoj se je nanjo usul plaz kritik zaradi njene brezčutnosti. Tvit je izbrisala, včeraj pa napisala opravičilo.

“Ze pol ure cakam v koloni. Ceste so zaprte zaradi Maratona, konkretno zaradi tekača z berglami (!!), jaz ne morem prit do volišča,” je v nedeljo zapisala psihologinja Mojca Svetek in ob besedilu dodala še sliko, da se ja vidi, kdo je po njenem kriv za to, da ona ne more na volišče.

Vir: Twitter

O njenem brezčutnem tvitu in plazu kritik zaradi vsebine, smo poročali tudi mi in povzeli nekaj kritičnih mnenj uporabnikov Twitterja:

Napisala brezčutno sporočilo o tekaču invalidu, nanjo se je nato sprožil plaz

Kaj kmalu je Mojca Svetek izbrisala originalen tvit z očitki Ljubljanskemu maratonu in Timu Marovtu, ki je na maratonu odtekel deset kilometrov in pokazal, da se z voljo lahko doseže ogromno, tudi vstane z invalidskega vozička in naredi tisto, kar se mnogim zdi nepredstavljivo.

Najprej izbrisala twit, nato se opravičila tistim, ki jih je twit  prizadel

Po vsem plazu očitkov na Twitterju, Facebooku, v medijih in še kje pa je je Svetkova izbrisala originalen tvit, včeraj pa objavila še opravičilo.  “Dolgujem opravičilo glede twita, ki je zaokrožil na socialnih omrežjih. Ne nameravam pojasnjevati svojega mentalnega stanja, miselnega procesa ali okoliščin, v katerih je twit nastal, ker ne mislim zase iskati opravičil,” je zapisala na začetku in dodala: “Razočarala sem tudi sebe. Zavedam se, da je bil twit interpretiran kot nestrpnost do gibalno oviranih. To definitivno ni bil moj namen, pravzaprav je “tragedija tega twita v tem, da v njem ni nobene namere, za njim nobenega razmisleka, le izbruh frustracije glede koordinacije dveh dogodkov.” Nato pa še: “Vsi, ki me osebno poznajo, lahko potrdijo, da v celem življenju nisem izražala negativnih stališč ali nestrpnosti do invalidov. “

“Twit je neprimeren, to sem prepoznala sama, zato sem twit umaknila, a sem kasneje bila seznanjena, da je po spletu zaokrtožila montaža posnetka mojega twita. Rada bi poudarila, da ljudje s svojimi izjavami in vedenjem v prvi vrsti predstavljamo sebe, zato se mi zdi neupravičeno, da je bila zaeva izrabljena za napad na Ekonomsko fakulteto,” je razlagala.

“Iskreno se opravičujem Timu Marovtu in vsem, ki jih je moj twit prizadel. Poskrbela bom, da se kaj takega ne bo več ponovilo,” je zaključila.

Mojca Svetek se je opravičila. Vir: Twitter

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.