Muršičeva molči v “aferi flisi”

Kot poročamo že nekaj dni, se zgodba okrog naročevanja flisov ruške svetniške skupine SD nadaljuje. Že nekaj dni čakamo na pojasnila in natančno obrazložitev vodje svetniške skupine SD v občini Ruše, Bojane Muršič kaj je naročila pri podjetju Vini d.o.o.

Muršičevi smo po elektronski pošti pred dnevi poslali vabilo, naj nam pred kamero pojasni kaj je naročevala, vendar se na vabilo do zdaj ni odzvala. Še več. Kmalu po objavi članka na Lokalec.si z naslovom Ruški svetniki neprimerno trošijo denar, se je Muršičeva burno odzvala na Facebooku, kar je bil njen edini konkretni odziv do zdaj. Nato je poniknila. V komentarju na Facebooku je pojasnila, da so v škatli (kot dokaz pa priložila fotografijo odprte škatle z naročenim materialom) le kemični svinčniki in pisarniški material.

muršič fb

Da znova natančno pojasni kaj je naročevala, so od nje zahtevali tudi na občini Ruše. Kot odgovor pa jim je poslala: »Glede na vaše zaprosilo, sem kontaktirala dobavitelja, da mi posreduje natančno specifikacijo pisarniškega materiala, ki smo ga naročili v svetniški skupini SD. Takoj, ko prejmem specifikacijo, vam jo posredujem

Očitno je v tem času, torej v slabih petih dneh odkar je komentirala na Facebooku, že pozabila kaj je bilo v škatli? Spomnimo, da je na dobavnici zapisano njeno ime, paket je bil dostavljen celo v Državni zbor, kjer je zaposlena kot podpredsednica.

dobavnica SD

Ali ji spomin res ne seže tako daleč, da bi se spomnila, kaj je sama naročevala in sama prevzela? Verjetno je paket tudi odprla, sploh glede na fotografije, ki jih je prilepila h komentarju na Facebooku. Ali gre za izmikanje in zavlačevanje?

Zgodba postaja še bolj sumljiva. V uredništvu smo namreč podjetje Vini d.o.o. pozvali k natančni obrazložitvi kaj so 5.11.2015 prodali ruški svetniški skupini SD. Zahtevali smo natančno pojasnilo, kaj so takrat prodajali pod kodama K907 in K911. Odziva še ni bilo. Z enako situacijo se ukvarjajo tudi na ruški občini, saj so tudi sami poslali poziv podjetju, da pojasni kaj so prodali svetniški skupini SD. Odgovora do danes še niso prejeli.

Direktorja podjetja Vini d.o.o. Vinka Kosa kličemo že tri dni, vendar v podjetju vsakič trdijo, da je odsoten. Gre zgolj za naključje?

Strategija spopada z nastalo situacijo sta očitno postala molk in umik? Se pa sprašujemo, zakaj bi nekdo tako burno reagiral s komentarji na Facebook strani medija, ki objavi zgodbo, nato pa se ne bi odzval na povabilo k pojasnitvi situacije? Da zavajamo in lažemo je bil eden izmed njenih komentarjev. Ali ni izmikanje tudi zavajanje?
Zakaj nam Muršičeva torej ni povedala kaj je bilo naročeno, saj gre samo za tri artikle, torej (še vedno) ne vemo. Prav tako nimamo pojasnila, zakaj je želela, da bi na te pisarniške materiale izvedli vezenje na desno srčno stran. Takšen je namreč bil predračun, ki pa ni bil v skladu s pravilnikom, zato je občina na podjetje poslala naročilo brez vezenja.

Poraja se tudi vprašanje zakaj podjetje Vini d.o.o. zavlačuje s pojasnili. Ali res potrebujejo več kot tri dni za odgovor? Skrajno čudno bi bilo, če bi v tem času, ko – tako podjetje, kot Muršičeva molčita – nastal dokument, ki bi kazal kaj drugega.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

5 KOMENTARJEV
Kazenski postopek zoper Muršičevo bo stekel | Lokalec.si     27.12.2016 ob 9:47

[…] Muršičeva molči v “afera flisi” […].
 
Državni zbor bo odločal o postopku zoper Muršičevo | Lokalec.si     14.12.2016 ob 14:38

[…] Sicer pa zoper Muršičevo že teče kazenski postopek v civilni zadevi, kjer direktor regionalne televizijske postaje BK TV in spletnega portala Lokalec.si, poslanko toži zaradi blatenja in razžalitve dobrega imena. Po objavi t.i. Afere flisi, smo bili deležni žalitev in blatenja s strani poslanke, tudi njenega moža na Facebooku, kar si lahko preberete tukaj. […].
 
Afera flisi: Potrjeno – Muršičeva zavajala! | Lokalec.si     06.05.2016 ob 14:52

[…] Muršičeva molči v aferi flisi […].
 
Toti     23.03.2016 ob 21:07

Fajn aferica, po mojem Muršičeva čaka na pomoč centrale, da bo lastnik podjetja VINI d.o.o. povedal, da so naredili tiskarsko napako in da so res dobavili pisarniški material. Samo glede tega imajo problem, ker razen kulic nimajo v katalogu niti enega pisarniškega materiala. Da pa se zlažejo, da so Muršičevi dobavili mape, rokovnike,.... pa imajo problem, ker če slučajno kdo zahteva pregled računovodskih evidenc o nabavljeni in prodani robi, pa ni vhodnih računov za mape, rokovnike.... Me pa zanima, če so te flise dobili vsaj lokalni člani SD, ali so morda romali v centralo???.
 
Somebody     23.03.2016 ob 16:41

Ja. Očitno ni delala prav. In bo to enkrat verjetno priznala. A vseeno ima članek veliko namigovanj, zato se vseeno malo umirite. Marsikaj je narobe, zagotovo pa je tudi kaj naključje..