15:44, pon, 29. Apr

Na 5. redni seji OS Selnica ob Dravi o zaključnem računu za 2014





Občinski svet Občine Selnica ob Dravi je na svoji 5. redni seji sprejel Odlok o zaključnem računu Občine Selnica ob Dravi za leto 2014. V proračunu za leto 2014 so realizirani prihodki znašali 7,5 mio EUR in odhodki 8,7 mio EUR.

4.seja_Selnica

Izravnava presežka odhodkov nad prihodki se dosega z načrtovanim zadolževanjem za servisiranje najetih kreditov, ki so vezani na investicije. V odhodkih so največji delež predstavljali investicijski odhodki, ki so posledica novogradnje kulturno informacijski turističnega centra s knjižnico in primarnih kanalizacijskih vodov s čistilno naravo.

Župan Občine Selnica ob Dravi, Jurij Lep je poudaril: »Skozi vse leto smo redno zagotavljali vse zakonske obveznosti lokalne skupnosti. S sredstvi, razdeljenimi na razpisih, smo podprli ljubiteljsko kulturo in šport, gospodarstvo in kmetijstvo, primerno financirali predšolsko in šolsko vzgojo, opravili potrebna dela na komunalni infrastrukturi in uspešno odpravili posledice žledu in jesenskih poplav. V uporabo smo predali nove prostore za mladino. Vse svoje obveznosti smo poravnavali v rokih in vse leto nismo beležili likvidnostnih težav. Proračun smo zaključili s 192.000,00 EUR presežka.«

Svetniki so se na seji seznanili tudi z letnimi poročili za leto 2014 Osnovne šole Selnica ob Dravi, Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca in Mariborske knjižnice ter s Trendi varnostnih pojavov za območje Selnica ob Dravi. V nadaljevanju seje so svetniki po skrajšanem postopku potrdili spremembe in dopolnitve Pravilnika o dodeljevanju pomoči de minimis in drugih ukrepov za razvoj podjetništva, inovativnosti in turizma v Občini Selnica ob Dravi, za programsko obdobje 2014-2020. Ta pravilnik je podlaga za razpise s področja kmetijstva in spodbujanje podjetništva, za kar v Občini Selnica ob Dravi letno namenjajo okoli 50.000 €.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.