04:29, čet, 2. Maj

Na Hrvaškem prav tako zahtevali prepoved tega energijskega napitka





Potem ko je Slovenija prepovedala prodajo različice energijske pijače Prime s kofeinom, ker vsebuje sestavino L-teanin, ki v brezalkoholnih pijačah ni dovoljena, je danes omejitev uživanja te pijače zahteval tudi hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš.

Predlaga tudi, da se otrokom prepove rabo nikotinskih vrečic.

“Potem ko je Slovenija prepovedala kofeinsko različico energijske pijače Prime zaradi vsebnosti sestavine L-teanin, ki v brezalkoholnih pijačah ni dovoljena, tudi Hrvaška gre v tej smeri,” so danes sporočili s hrvaškega ministrstva za zdravstvo. 

Dodali so, da je minister Beroš, ko se je seznanil s sestavinami in možnimi učinki, zahteval nujno omejitev njihovega uživanja za otroke. Poleg energijske pijače jih vsebujejo tudi nikotinske vrečice, v katerih je do tri škatlice cigaret nikotina. To je zgrozilo tako zdravnike kot samega ministra, so zapisali na ministrstvu.

Hrvaški zavod za javno zdravstvo bo že danes objavil opozorilo o škodljivosti energijskih pijač.

Beroš pa se bo pozno popoldne sestal tudi z državnim inšpektoratom, da bi našli zakonsko rešitev za omejitev uživanja škodljivih energijskih pijač in nikotinskih vrečic.

V Sloveniji so inšpektorji uprave za varno hrano izrekli prepoved prometa za različico energijske pijače Prime s kofeinom v ponedeljek. Na policah medtem ostaja različica hidracijski napitek brez kofeina.
Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.