23:29, ned, 5. Maj

Na mejnih prehodih vse več čakanja





Z mejnih prehodov s Hrvaško poročajo o vse daljših čakalnih dobah. Po podatkih prometno-informacijskega centra je treba na prehodu Starod pri izstopu iz države čakati dve uri, na Dragonji eno uro, Sečovljah 50 minut, na prehodih Sočerga in Gruškovje 15 minut. Na prehodih Jelšane, Sečovlje, Gruškovje in Dragonja je čakalna doba pri vstopu 20 minut.

gneča sta

Daljši zastoj ostaja pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije. Kot navaja Prometno-informacijski center za državne ceste, je kolona dolga sedem kilometrov in naj bi se v prihodnjih urah še podaljšala. Na slovenski strani predora je kolona dolga dva kilometra. V predoru je sicer v jutranjih urah prišlo do manjšega naleta treh vozil.

Daljši zastoj je tudi na koncu podravske avtoceste pri Dražencih proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer je kolona po najnovejših podatkih dolga štiri kilometre, voznikom pa priporočajo uporabo mejnih prehodov Središče ob Dravi, Zavrč, Rogatec in Dobovec. Na primorski hitri cesti med razcepom Srmin in Koper-center proti Izoli je kolona dolga pet kilometrov.

Gost promet z zastoji je še na ljubljanski obvoznici pred razcepom Kozarje iz smeri Viča in razcepa Koseze ter naprej na primorski avtocesti do cestne postaje Log proti Kopru, na cestah Koper-Šmarje-mejni prehod Dragonja in Ptuj-Podlehnik-Gruškovje. Občasni zastoji so na pomurski avtocesti pred priključkom Pince v smeri Madžarske.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.