19:53, ned, 5. Maj

Na “Počitnice s prijatelji”





Na Zvezi prijateljev mladine Maribor so tudi letos pripravili nabor raznovrstnih aktivnosti, s katerimi si lahko popestrijo počitnice vsi, ki še niso odšli ali ne morejo oditi na morje. Ustvarjalne delavnice potekajo vsak dan, ob določenih terminih tudi izleti, kopanje, še vedno pa je na voljo nekaj prostih mest za prijave na poletne tabore.

Vir: ZPM
Vir: ZPM

USTVARJALNE DELAVNICE
Raznovrstne ustvarjalne delavnice potekajo od ponedeljka do petka (od 8h do 16h) v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (DUM, na Razlagovi). Na voljo so različne vsebine za vse starostne skupine. Mladi lahko izdelujejo iz raznovrstnih materialov, razgibavajo možgane in telo.

POČITNIŠKI IZLETI
Zbirno mesto za izlete je DUM, kjer zbirajo prijave. V dneh od 11. do 15. julija lahko izberete “klepet z živalcami”, športno popoldne, izlet na kmetijo, gobarjenje ali doživetja na Dravi.

Foto: ZPM
Foto: ZPM

LETEČI AVTOBUS
Novi avtobus – nove ideje. 12. do 14. julij, 17.00 – 20.00, igrišče pri OŠ Borcev za severno mejo. Avtobus bo “poletel” po soseskah Maribora in zbiral ideje mladih za svojo novo podobo.

LETOVANJA
Prosta mesta za letovanja so na voljo le še v ŠESTI IZMENI V POREČU (14. – 24. 8.) in DRUGI IZMENI NA POHORJU (26. 7. – 5. 8.). Prijave zbirajo tudi še za letovanje v MARBURGU Z IZLETOM V AMSTERDAM (21. – 30. 7.). Ker so vsa občinska sredstva in zdravstveni predlogi že porabljena, je letovanje možno le še samoplačniško oz. za polno ceno. Za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin še zbiramo sredstva z lokalno akcijo Počitnice s prijatelji za vse otroke in s pomočjo nacionalne akcije Pomežik soncu.

Vir: ZPM
Vir: ZPM

POLETNI TABORI ZA NADARJENE
Prijave za otroke, ki so nadarjeni na področju tujih jezikov in naravoslovja, zbirajo še za tabor NEMŠČINA (21. – 30. 7.) in NARAVOSLOVJE (22. – 25. 8.).

Celotni program Počitnice s prijatelji je objavljen na njihovi spletni strani.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.