10:37, tor, 7. Maj

Na Pohorju doslej prodali več kot tisoč sezonskih vozovnic





Smučarska sezona na Mariborskem Pohorju je bila še pred tedni zaradi propada Športnega centra Pohorje vprašljiva, zdaj pa je po besedah direktorja Marproma Bernarda Majheniča, ki je prevzel koncesijo nad žičnicami, vse pripravljeno na začetek. Kot je povedal, so doslej prodali več kot tisoč sezonskih vozovnic, čakajo le na primerne temperature.

pohorje

Majhenič je ob tem danes zavrnil nekatere pomisleke glede domnevno spornega iskanja podizvajalca za upravljanje s smučišči. V javnosti so se namreč pojavile informacije, da je že vnaprej izbran podjetnik Niko Pauko, ki naj bi celo že zaposlil nekaj ljudi.

Kot je pojasnil direktor javnega podjetja Marprom, je njim mariborska občina dodelila koncesijo za upravljanje žičniških naprav, medtem ko ima najemno pogodbo za upravljanje s smučišči s stečajnim upraviteljem sklenjeno njihovo hčerinsko podjetje Martura.

Ob tem je poudaril, da nekdo očitno ne razume, kaj pomeni najetje delovne sile, sami pa da so ves čas trdili, da sezonskih delavcev ne bodo zaposlili, pač pa najeli. To bodo storili pri podjetjih, ki imajo za takšno posedovanje delovne sile koncesijo.

Majhenič pravi, da Paukovo podjetje take koncesije nima, na vprašanje, ali to podjetje morda lahko ureja smučišča, pa odvrnil, da načeloma lahko.

“Vse, kar zadeva obratovanje naprav in smučišč, bomo dali nekomu v izvajanje, kdo bo to, pa počakajmo, da zaključimo pogajanja in bomo potem to sporočili javnosti,” je dejal Majhenič, ki ne zanika niti tega, da bodo na račun vnovičnega zagona pohorskih smučišč služili tudi tisti, ki so odgovorni za njihov propad.

Med drugim gre za podjetje, ki je povezano z nekdanjim direktorjem in solastnikom ŠC Pohorje Dragom Ratajem, in je v preteklosti skrbelo za prodajo in evidentiranje smučarskih vozovnic. Prvi mož Marproma je dejal, da bi za vzpostavitev povsem novega sistema potrebovali vsaj milijon evrov in leto dni časa, zato so obstoječi sistem za naslednjih pet mesecev vzeli v najem za 3000 evrov mesečne najemnine.

Kot je še povedal, so prav danes dobili tudi pozitiven odgovor na svojo ponudbo iz NLB Leasinga, ki ima v lasti topove za zasneževanje, zato že danes ali v torek pričakujejo pogodbo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.