20:30, tor, 5. Dec

Na srečanju Pirc Musarjeve z Gibanjem Svoboda o strateških temah

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je danes srečala s predsednikom Gibanja Svoboda in vlade Robertom Golobom ter vodjo poslanske skupine Svoboda Borutom Sajovicem. Poudarek srečanja je bil pogovor o strateških temah, o katerih je potreben konsenz za prihodnost Slovenije, so po srečanju sporočili iz urada predsednice.

Gre za prvo izmed srečanj, ki jih bo predsednica republike imela s predsednico in predsedniki parlamentarnih strank ter vodji poslanskih skupin. Namen srečanj, ki jih je predsednica republike napovedala že kmalu po izvolitvi, je vzpostavitev konstruktivnega dialoga z nosilci zakonodajne oblasti in dogovor o medsebojnem sodelovanju, so zapisali v sporočilu za javnost.

Na pobudo predsednice so na srečanju spregovorili o temah, glede katerih bi bilo po njenem mnenju smiselno vzpostaviti širši politični in družbeni konsenz. Pogovor so začeli z izmenjavo mnenj glede možnih ustavnih sprememb, predvsem v luči sprememb volilnega sistema, imenovanja sodnikov, ministrov in drugih visokih funkcionarjev.

Konstruktivna razprava je tekla tudi o zdravstveni reformi, pri čemer je Golob predstavil svojo vizijo potrebnih sprememb, Pirc Musar pa je ob tem napovedala svoj prvi forum prav glede te aktualne tematike. Sogovorniki so se strinjali, da so tovrstna srečanja pri predsednici koristna za uspešno sodelovanje političnih akterjev v dobrobit Slovenije, so še sporočili.

Predsednica se bo v četrtek srečala s predsednikom SDS Janezom Janšo in vodjo poslanske skupine SDS Jelko Godec, ter s predsednikom NSi Matejem Toninom in vodjo poslanske skupine NSi Janezom Ciglerjem Kraljem. S predstavniki preostalih parlamentarnih strank pa se bo srečala prihodnji teden.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav