04:55, čet, 2. Maj

Na županske volitve na Ptuju tudi kandidat stranke Resni.ca





Na volitve za ptujskega župana se še drugič zapored odpravlja Robert Križanič, ki je pred štirimi leti kot kandidat SMS Zelenih Evrope z dobrim odstotkom in pol glasov pristal na zadnjem mestu, zdaj pa ga pri kandidaturi podpirata stranka Resni.ca in nestrankarska ljudska lista gibanja Zdrava družba Ptuj, ki bosta nastopili tudi s skupno listo.

Kot je ob vložitvi kandidature povedal Križanič, so zadnja leta jasno pokazala, da se moramo ljudje postaviti zase, za svoje zdravje, za interese zdravja družbe in okolja, v katerem živimo.

“S svojimi izkušnjami z delom v lokalni skupnosti ter dolgoletnimi izkušnjami na mednarodni ravni pri delu z inštitucijami in s civilno družbo lahko konkretno prispevam k razvoju mesta,” pravi Križanič, ki poudarja pomembnost povezovanja in sodelovanja.

Med najnujnejše prioritete v mestu uvršča stanovanjsko problematiko, saj je po njegovem treba zagotoviti lastniška stanovanja po smiselnih in ugodnih pogojih. Njihov program se dotika tudi starega mestnega jedra, ki se ureja prepočasi in stihijsko, mladi na Ptuju pa nimajo prostora, kjer bi lahko ustvarjalno in svobodno prispevali v skupnost, se oblikovali in se bolj povezali z mestom.

Predlagali so tudi polno listo z 29 imeni za mestni svet

Med večnimi temami mesta je, poudarja Križanič, smrad, ki se je vsakokratno vodstvo mestne občine izogiba, zato bodo k rešitvi tega problema pristopili takoj in odločno. Ker bodo cene vode in ogrevanja to zimo za marsikoga neprijetno presenečenje, mora biti lokalna skupnost pripravljena tudi na to, med ključne stebre varnosti družbe pa umešča samooskrbo.

Predlagali so tudi polno listo z 29 imeni za mestni svet, na kateri so kandidati različnih profilov in znanj, iz vseh delov občine in različnih starosti. “Združujemo ljudi, ki si upajo, ki imajo dobre ideje in svoje osebne in poslovne cilje vidijo v mestu ter prispevajo k razvoju in blaginji okolja,” je še dodal Križanič.

Na Ptuju se bo za župana potegovalo osem kandidatov. Ob Križaniču je vnovično kandidaturo oddala aktualna županja Nuška Gajšek, ki se bo kot kandidatka SD potegovala za drugi mandat. Nekdanji poslanec in državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Andrej Čuš kandidira s podpisi volivcev in svoje liste, Gibanje Svoboda pa se na županske volitve odpravlja z dolgoletnim ravnateljem ptujske glasbene šole Štefanom Petkom. Kandidat SDS bo Franjo Rozman, kandidat SNS Andrej Lacko, kandidatka SLS Suzana Lara Krause, kandidat Levice pa nekdanji poslanec Boštjan Koražija.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.