15:39, tor, 21. Maj

Najprej Kanin, nato še Bovec





Čeprav se je lani po strminah Bovca še smučalo, v letošnji sezoni tega več ne bo. Kanin je tako rekoč padel Bovcu na glavo in smučarske sezone tudi tukaj letos ne bo.

bovec

Turizem je bolj “šfoh”
Čeprav so se trudili jim ni uspelo. Za najem smučišča so lahko ponudili le toliko, kolikor bi lahko na Kaninu dejansko zaslužili. Banka, lastnica kabinske žičnice, restavracije in teptalnikov, je hotela pri reševanju svojega nasedlega posla več. Slutilo se je že januarja, sedaj je jasno: te zime in bržkone še kakšne na Kaninu ne bo. To, da Kanin visi na pajčevinasti nitki, pa se je vedelo že vsaj desetletje.

Kanin je že vseh štirideset let bolehal in nenehno potreboval pomoč. Če bi se toliko vlagalo v Sočo, pešpoti in drugo turistično infrastrukturo, bi bil Bovec lepši kot katero koli drugo mondeno letovišče. Tako pa je bil Kanin ves ta čas mlinski kamen okrog vratu. Res je pomemben zaradi zimske sezone, a zavedati bi se morali, da je le eden od elementov bovške ponudbe,« je poudaril Stritih. Kaj bo z Bovcemm? – ostaja zaenkrat – še le vprašanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.