20:09, pet, 26. Apr

Napad na alpake v občini Pesnica: “Prosimo vse, ki ste doma ali se zadržujete v našem okolišu, da ste na psa pozorni.”





“Pred dobrim letom sta k nam vdrla dva psa in hudo poškodovala našo lamo Miko in alpako Majo. Punci sta si na srečo po velikem trudu veterinarjev iz Pesnice opomogli in sta danes živi in zdravi,” so zapisali na Posestvu Valdek.

Po napadu živali so velikega črnega in manjšega rjavega psa, ki se očitno premikata in napadata skupaj, večkrat videli v naši okolici. “Na več kmetijah sta raztrgala ovce, v Gačniku pa družinico alpak. Včeraj smo izvedeli, da so po analizi vzorcev DNK ugotovili, da sta prejšnji teden napadla čredo ovc v Vukovju.”

“Policija primerov – že vsaj 7 napadov sta dokazano povzročila ista psa – ne jemlje resno, zato se še vedno ne ve, čigava sta psa in od kod prihajata (očitno pa ne od prav daleč),” so zapisali v nadaljevanju.

“Prosimo vse, ki ste doma ali se zadržujete v našem okolišu, da ste na psa pozorni. Pazite na svoje ovčke  Če ima kdorkoli kakršnekoli dodatne informacije o psih ali nam lahko kakorkoli primaga pri iskanju, se nam naj prosim oglasi, saj ves čas s strahom čakamo, da se vrneta k nam.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.