17:12, tor, 21. Maj

Natalijo Verboten je skrbelo, da bo zaradi medijskega linča izgubila službo





Natalija Verboten Bojič je v oddaji Moja zgodba odkrito spregovorila o svojem življenju, glasbeni poti in poti do materinstva.

Trpela za slabo samopodobo

Povedala je, da je bila takrat, ko je bila na vrhuncu kariere najbolj psihično izžeta. “Skladba Rdeč Ferrari je obnorela mlado in staro po Sloveniji, bila sem najbolj popularna izvajalka v državi, po drugi strani pa zelo ranjena, mlada ženska, ki je trpela za slabo samopodobo. Preveč sem delala, preveč pričakovala od sebe, bila preveč kritična sama do sebe. Perfekcionistka, ki si ni pustila delati napak. Najbolj kritična sem bila predvsem sama do sebe. Posledica je bila psihična in fizična izgorelost. Zgodilo se je, da od vsega napora, tako fizičnega kot psihičnega, par dni nisem mogla vstati iz postelje. To je bil alarm, nisem vedela, kaj se dogaja.” 

Odločila se je za psihoterapije

Povedala je, da ji je srce razbijalo, telo je ni ubogalo. “Poklicala sem zdravnico, jo vprašala, kaj naj bi to bilo, šla na pregled, povedala mi je, da je to izgorelost in da si moram nujno uvesti prosti čas v svoj urnik, zmanjšati delo. Jaz sem deloholik, ni mi problem delati, a to en čas gre, potem pa več ne gre. Telo me je prisililo do tega, da sem te nasvete od zdravnice upoštevala. Zaradi izgorelosti sem se odločila, da bi to nezadovoljstvo sama s sabo enkrat za vselej rešila. Zdravnica mi je priporočila psihoterapije.”

“V vseh teh letih sem sprejela sebe, svoje napake”

Psihoterapevtko je obiskovala enkrat, dvakrat mesečno, deset let. “Ko sem prišla prvič k njej na pogovor, ker to so samo pogovori, mi je rekla, ‘Natalija, koliko se imate radi od 0 do 10?’, pa sem oklevala, ali bi bila enka ali dvojka. Človek ni mogel verjeti. Mlada, lepa, uspešna ženska, navzven nikoli nisem dala vedeti, da bi bila nesrečna, nezadovoljna, da bi bilo kar koli narobe, ker je moja služba zabavati ljudi, ne jih obremenjevati s svojimi problemi.” Po desetih letih je na isto vprašanje, koliko se ima rada od 0 do 10, odgovorila devet, deset. “V vseh teh letih sem sprejela sebe, svoje napake, dobre stvari, naučila sem se sprejemati komplimente, si odpuščati, prišla do tega, da smo vsi samo ljudje, vsi krvavi pod kožo in čisto nič ni narobe, če se iz svojih napak učimo.”

Priznala je, da je, čeprav zabava množice, v resnici samotar: “Meni ni problem biti doma sami, v tišini, največ na svetu mi pomeni družina, čeprav je moje delo kontra temu. Kot otrok sem si mislila, da bi si morala poiskati prijatelje, pa družbo, prihajala sem iz kmečkega okolja, pet let smo živeli pri babici in dedku na kmetiji. Govorila sem zelo po domače, dosti smo uporabljali avstrijskih besed. Ko sem prišla kot vaška punca v Velenje, me niso sprejeli. Počutila sem se zavrnjeno, neprestano sem razmišljala, kaj je narobe, da me ne sprejmejo. Mislila sem, da moraš biti obkrožen z ljudmi, pa sem ugotovila, da če nisi tak tip, pač ne ne. Ampak to sem sedaj ugotovila, čez leta.”

“To da sem se odločila za pogovore pri psihiatrinji je bila ena najboljših odločitev v mojem življenju, tega mi ni nikoli žal.”

Številni so ji svetovali, naj bo o svoji izkušnji tiho, češ da bo slabo vlivalo na njeno kariero. “Takrat se o tem sploh ni govorilo, je bil velik tabu. A jaz sem odprt človek in si ne delam težav tam, kjer jih ni.” Povedala je tudi, kaj so bile največje lekcije na njeni glasbeni poti. “Najbolj težko, ne zaradi dogodka, zaradi naslovnice s povešenimi prsmi. To je bilo pred 20 leti, takrat so v Slovenijo prihajali rumeni mediji. Bila sem na dopustu in kot požar se je razširila fotografija na naslovnicah. Ta rumena revija jo je iz tedna v teden limala na naslovnico. Takrat sem se v privat življenju razhajala s partnerjem, a sva morala tisto pustiti za sabo, ker je ta medijski linč bil tako močan. Iz tega sem se naučila, da tisto, kar si drugi mislijo o tebi, da se me ne dotakne več.” Pred 24 leti jo je skrbelo, da bo zaradi medijskega linča izgubila službo.

Spregovorila je tudi o lepotnih popravkih: “Sem ena izmed redkih, ki o popravkih govori, vem pa, da se jih poslužuje večina. Smešna zadeva. Mene to sploh ne moti, če koga zanima, sem tukaj na voljo, da me vpraša. Ne zdi se mi pametno skrivati lepotnih popravkov, ker se tako vidi, ne. Nikoli se ne bi želela spremeniti. Lepotni popravek je tudi, da si barvamo ljudje, enostavne stvari, ki jih marsikdo pozabi.”

“Midva z možem Dejanom, pri nama je šlo vse hitro, na hitro sva se zmenila, da sva si všeč”

Dotaknila se je tudi svojega materinstva, pot do tega, ni bila enostavna. “Midva z možem Dejanom, pri nama je šlo vse hitro, na hitro sva se zmenila, da sva si všeč, hitro sva si bila na jasnem, da imava iste vrednote, da si želiva družine, tako da sva na tem začela delati takoj. Prvo leto še nisva razmišljala o tem, da bi bilo kaj narobe. Po dveh letih pa se mi je zdelo čudno, brala sem, da je potrebno obiskati ginekologinjo. Imela sem slab občutek, saj je tudi moja mama imela težave z rodili. Ko sva šla na pregled, mi je ginekologinja ugotovila težave, napotili so me v UKC Maribor, kjer sem spoznala fantastične zdravnike.” 

Povedala je, da ima ogromno težav v predelu rodil: “Tudi nekaj operacij sem dala skozi čas. Enkrat je prišlo do spontane zanositve, sledil je spontani splav. Ugotovili smo, da po naravni poti ne bo šlo, zato smo se odločili za zunajtelesno oploditev. Najprej se mi je sesul svet. Sem pa človek, ki izjokam žalost in začnem iskati rešitve. Vredno se je boriti.” Takšni trenutki so preizkušnja za par, kar prizna tudi Natalija, ki je danes ponosna mamica dvema sinovoma.

Celotni zgodbi lahko prisluhnete spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.