16:41, sre, 15. Maj

Nekdanji sindikalist mariborske občine dobil spor na delovnem sodišču





Nekdanji prvi sindikalist mariborske občine Goran Rajić, ki je sprva podpiral mestno oblast pod vodstvom župana Andreja Fištravca, nato pa se z njim razšel, je dobil pravni spor s svojim nekdanjim delodajalcem. Kot danes piše Večer, je dobro leto po tistem, ko so ga na mestni občini odpustili, delovno sodišče odločilo, da je bilo to neupravičeno.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Sodišče je po pisanju časnika Mestni občini Maribor naložilo, da mora Rajiću izplačati vse zaostale plače za leto dni nazaj, pa tudi odškodnino, ki naj bi znašala okoli 24.000 evrov. Na mestni občini za zdaj še niso povedali, ali se nameravajo na prvostopenjsko odločitev sodišča pritožiti.

Rajić je moral občino zapustiti zaradi očitkov takratnega direktorja mestne uprave Marka Žule, da naj bi grozil njemu in sodelavki. Čeprav je pritožbeni komisiji pojasnjeval, da mu na občini niso dali niti možnosti zagovora, mu niso prisluhnili, piše Večer.

Ker je bil v zadevo vpleten direktor uprave, bi moral o tem nato presojati župan Andrej Fištravec, a omenjena komisija je Rajića napotila na sodišče, nekdanji dolgoletni občinski uradnik pa je tako izgubil službo. Rajić je sprva v tožbi zahteval ponovno zaposlitev, pozneje pa je zahteval le še odškodnino oziroma povrnitev plač, dodaja časnik.

Incident naj bi se zgodil avgusta lani, ko je Žulo na pomoč poklicala ena od uslužbenk mestne uprave, ker naj bi Rajić kričal nanjo. Nato naj bi Rajić začel kričati tudi na Žulo in s silo vrgel dokumente na mizo. “Svoj napad in bes je stresal name, vse do trenutka, ko se je pognal proti meni in se ustavil nekaj centimetrov pred mojim obrazom,” je takrat povedal zdaj že nekdanji direktor mestne uprave. Rajić naj bi se umiril šele po posredovanju varnostnikov.

Rajić, ki je bil v mariborski mestni upravi zaposlen od leta 1990 in vodja sindikata od leta 2004, je takrat navedbe Žule označil za “debelo laž”, izredna odpoved pa, da je v vsakem primeru pretiran ukrep. “To se uporablja le v ekstremnih primerih,” je dejal in dodal, da se mu sporen zdi tudi postopek, saj je bil o odpovedi obveščen v času dopusta in brez pravice do ugovora.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.