09:28, pet, 3. Maj

Neuradno Leljak in SDS po današnjih volitvah v Radencih z večino svetnikov





V občini Radenci, kjer so danes potekale predčasne volitve v občinski svet, so se ob 19. uri zaprla volišča. Po novembrskem odstopu 9 od 16 svetnikov so občinski svet razpustili, na predčasnih volitvah pa je nastopilo osem list – Lista Romana Leljaka, SDS, NSi, Sloga, Desus, SD, Gibanje Svoboda in Neodvisna lista.

Po neuradnih podatkih, naj bi svetniki Liste Romana Leljaka in SDS dobili skupaj 9 mest v 16 članskem občinskem svetu in s tem večino. SD, Gibanje Svoboda in Neodvisna lista bodo tako zasedli le 7 mest. Desus, Sloga in NSI pa niso zasedli nobenega svetnika. Volitve v Radencih so sicer potekale mirno, brez posebnosti in brez kršitev. Danes do 17. ure je volišča v občini Radenci obiskalo okoli 60 odstotkov od nekaj več kot 4300 volilnih upravičencev.

Čakajo še nekaj glasov po pošti

Na tem mestu je potrebno povdariti, da so to neuradni rezultati, uradni podatki o razdelitvi mest v občinskem svetu Radencev pa naj bi bila znana v ponedeljek proti večeru, ko bodo na občinsko volilno komisijo prispeli glasovi tistih, ki so glasovali po pošti. Teh bi naj bilo 25. Občinska volilna komisija namreč nima podpore računalniškega programa Državne volilne komisije, ki avtomatsko upošteva preferenčne glasove in količnike, zato bo ugotavljanje vzelo nekaj več časa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.