14:58, sob, 18. Maj

Nevihte ponekod že zajele sosednjo državo, popoldan se jih pričakuje tudi v naših krajih





Ob prihodu šibke vremenske motnje lahko zopet pričakujemo povečano nestabilnost v naši okolici, so zapisali na strani neurje.si, kjer spremljajo vremenske pojave pri nas in okolici.

Da so že dopoldan posamezne nevihte zajele naše severne sosede in se preko severozahoda pomikajo proti vzhodu, jugovzhodu, so dodali in napovedali, da se bodo nevihte razvile tudi v južnem delu Avstrije, na hribovitem oz. goratem predelu Avstrije.

Potovale bodo proti vzhodu in jugovzhodu, “zato posledično pričakujemo, da bi se lahko situacija preko meje preselila na Koroško ter potem morebiti nadaljevala proti delu Štajerske (večina meteoroloških izračunov nakazuje nevihtno aktivnost tudi na naši strani – Koroška, Štajerska, Prekmurje),” napovedujejo na neurje.si.

Precej bolj pestro vreme se pričakuje v delih avstrijske Koroške, kjer je krajevno možna toča do 7 cm debeline, še opozarjajo. “Zaradi preteklih dogodkov smo iz preventive tudi naš del obarvali z LVL 2 – rdečo barvo. Zaradi visokih temperatur bo prisotne obilo konvektivne energije. V nižjih plasteh ozračja bo v rdeče zarisanem območju pihal tudi veter vzhodne, jugovzhodne smeri, kar pomeni bo prisotno vetrovno striženje. Obstaja možnost razvoja posamezne izolirane supercelične nevihte, ki lahko povzroča krajevna neurja z debelo točo,” so razložili svojo karto napovedi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.