22:55, pet, 26. Apr

»Nič drugačne mame« v Vuzenici





Včeraj je v avli Osnovne šole Vuzenica potekal krajši kulturni program ob koncu fotografske razstave z naslovom »Nič drugačne mame«, ki jo je pripravil Primož Lavre. Fotografije so na šoli razstavili v okviru dolgoletnega projekta Korak k sončku, katerega vodja je Ines Planinšič. Povedala je, da so letos izbrali to fotografsko razstavo, ker je na eni izmed fotografij tudi učenka OŠ Vuzenica, Taja Papotnik. Razstavo sestavlja dvajset fotografij mamic z otroki z različnih koncev Slovenije.

Nič_drugačne_mame-6

Namen razstave je pokazati, da je na svetu veliko otrok, ki so se rodili s posebnimi potrebami, da pa zato niso čisto nič drugačni, tako kot tudi njihove mame niso. Čeprav vsaka fotografija nosi svojo zgodbo, pa ni tako pomembna posamezna zgodba kot celotno sporočilo razstave, ki pa je, da z drugačnostjo ni nič narobe in da od nje ni treba odvračati pogleda.

Nič_drugačne_mame-8

Predsednica Koroškega društva za cerebralno paralizo Petra Papotnik, ki je hkrati tudi mama učenke s cerebralno paralizo pravi, da niso nič drugačne mame, tiste, ki imajo otroke s posebnimi potrebami, povedala je, da so vse mame mame, ne glede na to, ali so otroci drugačni in potrebujejo posebno nego. Za svojo vlogo si ne želijo medalj za hrabrost in pomiljevanja. Za svoje otroke pa si tako kot vse mame želijo samo najboljše.

Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Vuzenica Franjo Golob, ki je povedal, da vsekakor podpira takšne dogodke, saj vodijo k podpiranju, razvoju in enakosti v skupnosti Vuzenice.

Ravnateljica vuzeniške osnovne šole pa je povedala, da opaža, da niso otroci tisti, ki bi imeli kakršnekoli zadržke glede drugačnosti, temveč nekateri starši. Na šoli se tako trudijo, da bi drugačnost učenci sprejemali tudi v prihodnje in učence s posebnimi potrebami jemali kot sebi enake.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.