19:21, sob, 27. Apr

Nova štirisedežnica Ruška prvi vikend dlje časa v okvari, kaj je krivo?





Minuli vikend, ko so na Pohorju zagnali tudi novo sedežnico Ruška, je bilo ob zagonu prisotno tudi nezadovoljstvo smučarjev. Namreč – povsem nova sedežnica je bila več ur pri miru – v okvari. Na Mapromu smo preverili, za kaj je šlo.

Za Lokalec.si pojasnjujejo: “Ugotovljena je bila okvara impulznega dajalnika, ki meri hitrost elektromotorja. Popravilo je opravilo osebje podjetja Leitner, ki je bilo ob zagonu prisotno na novi štirisedežnici. Gre za zagonske težave, ki jih ni mogoče predvideti v naprej.”

Štirisedežnica Ruška je v petek, torej prvi uradni dan obratovanja, normalno delovala, prav tako v soboto do 13.20, ko je prišlo do tehnične težave: “Čeprav je bila napaka po zaustavitvi odkrita in odpravljena ter je bilo uspešno izvedeno testiranje, je bil v nedeljo zjutraj zaradi dodatnih napak zaustavljen redni zagonski ciklus. S ponovnim obratovanjem je nato po odpravi vseh zatečenih napak Ruška pričela v nedeljo ob 10. uri.”

Povprašali smo jih tudi, če je bila sedežnica testno v pogonu pred samim začetkom smuke na progi Ruška? “Po izgradnji so bili na novi štirisedežnici izvedeni vsi varnostni pregledi in testiranja v skladu s predpisi proizvajalca in pristojnih služb. Pred prvim rednim zagonom je testno obratovala 40 ur,” pojasnjuje Marprom.

Kot dodajajo, štirisedežnica Ruška v tem trenutku deluje nemoteno. Sicer pa so v soboto na Mariborskem Pohorju z Arehom našteli približno 4500 obiskovalcev, v nedeljo pa 3500. Med njimi je bilo kar nekaj smučarjev iz tujine, največ s Hrvaške.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.