21:00, pon, 29. Apr

Novi občinski svetnik v Radencih Anton Belna, z Liste Romana Leljaka





V Radencih so včeraj, 14. aprila, potekale nadomestne volitve za člana občinskega sveta. Med štirimi kandidati je največ, 41,1 odstotka glasov, dobil Anton Belna z liste župana občine Radenci, Romana Leljaka. Volilna udeležba je bila 21,3-odstotna, volilo je 637 volivcev.

Poleg Belne so imeli volivci na volilnem listu na izbiro še tri kandidate: Branka Domanjka, Darjana Zorka in Dominka Petka. Domanjko z liste Gibanja Svoboda je prejel 33,3 odstotka glasov volivcev, Zorka iz SDS je volilo 16,4 odstotka volivcev, Petka iz NSi pa 9,1 odstotka volivcev volilne enote Radenci.

“Bilo je realno pričakovati, da udeležba ne bo ne vem kakšna. Moram povedati, da tudi 21 odstotkov se m zdi kar velika udeležba, če primerjam z nekimi rednimi volitvami v nekaterih večjih mestih, na primer v Ljubljani, imamo na rednih volitvah skoraj tako udeležbo. Konec koncev so volitve v Radencih bili drugič letos. Pa te volitve ne spremenijo nobenega razmerja v samem občinskem svetu, še vedno bi ostali z večino, ne glede na to, kdo bi tega svetnika dobil,” je za Lokalec.si pojasnil župan Roman Leljak.

Župan pravi, da bodo zdaj bistveno lažje delali 

“Res pa je, da smo dobili enega svetnika zraven, tako da je zdaj lista Romana Leljaka ima večino, tudi brez SDS-a, ampak seveda mi bomo ostali v koaliciji skupaj s SDS-om in bomo z desetimi svetniki še naprej vodili, tako kot smo dosedaj. Seveda bo to zdaj bistveno lažje, bistveno bolje, ker ne bomo rabili več za vsako sejo se preštevat in čakat, če bodo prišli vsi na sejo oz. ne bodo prišli na sejo. Tudi glede tega bo veliko lažje,” nam še pove Leljak.

Volitve so sicer potekale mirno in brez posebnosti. “Še enkrat pa so volivci v občini Radenci pokazali, da podpirajo naš način dela, da podpirajo to vodstvo občine in sem zares globoko hvaležen in se bom trudil, ne samo jaz ampak tudi vse svetniki v tej koaliciji, da zadevo izpeljemo tako kot je najboljše za vse nas, ki živimo v tej občini. Res sem hvaležen in hvala vsem, ki so včeraj šli na volitve dali nekaj svojega dragocenega časa tudi za lokalno politiko,” pa z zahvalo vsem še zaključi Leljak.

Odstopil svetnik Neodvisne liste

Volitve nadomestnega člana občinskega sveta, ki so potekale le v volilni enoti Radenci, so sicer bile potrebne, ker je konec januarja odstopil svetnik Jože Šmelc, ki je bil svetnik le okoli mesec dni. Šmelc je bil izvoljen na listi Neodvisne liste za Občino Radenci. Razmerje moči v občinskem svetu je sicer bilo devet proti sedem v prid koaliciji župana Leljaka. Z novoizvoljenim svetnikom, ki je prav tako z Leljakove liste, se je razmerje moči spremenilo na deset proti šest v prid županovi koaliciji.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.