04:09, ned, 19. Maj

Novinarka Necenzurirano naj bi postala tiskovna predstavnica Gibanja Svoboda





Stranka Roberta Goloba naj bi se bo po koncu poletnih počitnic okrepila z novo sodelavko, ki bo skrbela za odnose z javnostmi in promocijo pred jesenskimi predsedniškimi in lokalnimi volitvami, poroča portal N1 Slovenija.

Več virov je namreč za N1 potrdilo, da bo to dolgoletna novinarka Vesna Vuković, ki trenutno piše za portal Necenzurirano. Tudi sama Vukovićeva tega, ko so jo poklicali, ni zanikala.

Prvotna predstavnica Gibanja Svoboda za odnose z mediji je bila Petra Škofic, a je po zmagi na aprilskih volitvah in oblikovanju vlade Roberta Goloba postala vodja njegovega kabineta. Tako so po informacijah N1 v največji parlamentarni stranki začeli iskati novo ime. Po informacijah portala, naj bi v stranki že padla odločitev, kdo prevzema ključno vlogo predstavnika za odnose z mediji in komuniciranje. Gibanje Svoboda naj bi se odločilo za dolgoletno novinarko, ki je nazadnje pisala za portal Necenzurirano, Vesno Vuković.

Vesna Vuković odhaja iz novinarstva

V stranki, jim te informacije niso mogli ne potrditi ne zanikati. Vesna Vuković za omenjen medij informacije, da prevzema vodenje odnosov z mediji v vladajočem Gibanju Svoboda, ni zanikala, je pa potrdila, da o tem razmišlja oziroma da tečejo pogovori v tej smeri. Povedala jim je, da o podrobnostih za zdaj ni želela govoriti, saj da mora urediti še nekatere tekoče zadeve. Vprašali so jo o njenih pričakovanjih, kako bo ta poteza sprejeta v javnosti, ali je bila v stiku s stranko že prej, in če lahko pojasni okoliščine v zvezi z obtožbami, ki so se v nekaterih medijih pojavile zaradi nakazil podjetja Gen-I njenemu nekdanjemu podjetju. Vukovićeva odgovarja, da bo vse okoliščine pojasnila čez približno dva tedna, ko bo uredila vse potrebno za prestop.

Portal Necenzurirano bo po njenih navedbah za N1, zagotovo živel še naprej, a se morajo dogovoriti, v kakšni obliki. Po informacijah N1 sicer tam ostajata odgovorni urednik Primož Cirman in novinar Tomaž Modic, ki je vmes sicer postal tudi strokovni sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami.

Tudi portal Necenzurirano je zapisal, da se Vesna Vuković poslavlja od njihovega medija: “Draga Vesna, hvala ti za leta dobrih zgodb. Hvala ti za tvojo voljo in moč, s katero smo se prebijali čez težke čase. Hvala ti za neskončno število trenutkov, ki nam bodo ostali v spominu. Hvala ti, ker smo se skupaj smejali in jokali. Življenje gre naprej, težkim odločitvam navkljub, prijateljstvo pa ostaja. Srečno na novi poti!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.