11:59, čet, 2. Maj

Občinski svetniki Občine Starše potrdili novo varianto izgradnje POŠ Marjeta brez cene





Na včerajšnji seji občinskega sveta Občine Starše so občinski svetniki potrdili, da jim je vsebinsko najbližja novo predstavljena druga varianta izgradnje Podružnične osnovne šole Marjeta z delno vkopano telovadnico, a imeli so kar nekaj zadržkov, predvsem zaradi načrtovane zelene strehe in ker niso izvedeli niti okvirne cene. Na seji so potrdili tudi dvig cene komunalnih storitev in novega člana nadzornega odbora Občine Starše.

Po dolgi razpravi so svetniki Občine Starše potrdili s šestimi glasovi za, štirimi proti in dvema vzdržanima glasovoma kot novega člana Nadzornega odbora Denisa Topolovca, potem ko so pred tem soglasno razrešili Sama Kodrina. Župan Bojan Kirbiš je sicer nasprotoval imenovanju Topolovca.

Občina Starše Druga izredna seja občinskega sveta (8)

Dvig cen komunalnih storitev

Potrdili so tudi nove cene ravnanja z odpadki. Podjetje Snaga Maribor je namreč pripravilo Elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske službe ravnanja z odpadki pri Snagi Maribor. Po razpravi so se odločili, da s 1. marcem dvignejo cene, kot so predlagane v elaboratu. In sicer:
– Za storitev zbiranja komunalnih odpadkov v višini 0,1407 evra na kilogram (brez DDV) je cena storitve 0,1393 evra na kilogram (brez DDV), cena javne infrastrukture pa je 0,0014 evra na kilogram (brez DDV);
– Za storitev obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov v višini 0,1465 evra na kilogram (brez DDV) je cena storitve 0,0986 evra na kilogram (brez DDV), cena javne infrastrukture pa je 0,0479 evra na kilogram (brez DDV);
– Za storitev odlaganja ostankov predelave komunalnih odpadkov v višini 0,2995 evra na kilogram (brez DDV) je cena storitve 0,2995 evra na kilogram (brez DDV);
– Za storitev zbiranja bioloških odpadkov v višini 0,0491 evra na kilogram (brez DDV) pa je cena storitve 0,0491 evra na kilogram (brez DDV).

Odločitev za varianto 2 Podružnične šole Marjeta kljub neznani ceni in nestrinjanju s streho

Po nestrinjanju na prejšnjih sejah v zvezi z izgradnjo Podružnične šole Marjeta je delovalo na včerajšnji izredni občinski seji, da so si svetniki vsaj delno prisluhnili. Arhitekt iz podjetja Arhiplan Urban Brandner je občinskim svetnikom predstavil skice za tri možne variante izgradnje podružnične šole v Marjeti. Vsem je bila najbližja varianta 2, ki vključuje ob šoli izgradnjo nove večnamenske telovadnice na dodatno odkupljenem zemljišču. Telovadnica bi bila enakih dimenzij kot pri varianti 1, le da ne bi bila tako zelo vkopana. So pa skoraj vsi podvomili v to, da bi na strehi naredili zeleno površino, sploh, ker je v okolici predvidene šole in telovadnice dovolj zemljišč, ki bi jih lahko odkupili in tam poskrbeli za zelene površine. Čeprav sploh niso znane okvirne cene za prvo, drugo in tretjo varianto, so izglasovali, da je druga varianta vsebinsko najbližja tisti, ki bi jo imeli. Na koncu je med vsemi dvom, ker še ni znana niti okvirna cena te variante, izpostavil občinski svetnik Ivan Pišek iz vrst SDS.

Ravnatelj Osnovne šole Starše Franc Kekec je zadovoljen, da so se zadeve premaknile z mrtve točke.
Ravnatelj Osnovne šole Starše Franc Kekec je zadovoljen, da so se zadeve premaknile z mrtve točke.

Predstavniki šole zadovoljni, da se stvari premikajo

Navzoči so bili tudi predstavniki osnovne šole, ki so ob koncu seje izrazili zadovoljstvo, da se stvari premikajo naprej, kot so sami dejali. Tako je poudaril tudi ravnatelj Osnovne šole Starše Franc Kekec. A na eni od naslednjih sej, se ne bodo odločali za naslednje korake, ampak bodo izbirali med podvariantami variante 2. Z zeleno streho ali brez nje, z ravno streho ali položno in tako naprej. Predvsem pa bo čas, da bi izvedeli tudi, koliko naj bi jih izgradnja podružnične šole dejansko stala, koliko bodo morali dati iz občinskega proračuna, koliko pa bodo dobili še od države ali drugod. Številke namreč danes niso znane.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.