19:23, ned, 5. Maj

Občinski svetniki Občine Starše potrdili proračun in dvignili ceno omrežnine pri čiščenju odplak





Na seji Občinskega sveta Občine Starše so obravnavali več točk. Potrdili so nov proračun občine, dvignili ceno omrežnine pri čiščenju odplak, sprejeli odlok o mladini, dokument identifikacije investicijskega projekta za rekonstrukcijo lokalne ceste Starše – Tirniče ter odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za dom za starejše z medgeneracijskim centrom, za katerega pa nekateri menijo, da se ga bo treba lotiti po fazah.

Po dolgi razpravi in usklajevanju številk celo med odmorom seje so občinski svetniki potrdili odlok o proračunu. Že med razpravo pa so mnogi dejali, da morajo sprejeti proračun, da se ne bo to zavleklo še za nekaj mesecev.

Potrdili pa so tudi podražitev omrežnine za čiščenje odplak, ki je bil zapisan v elaboratu o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja – čiščenje odplak.

Na seji so sicer sprejeli tudi odlok o mladini, predstavili dokument indentifikacije investicijskega projekta za rekonstrukcijo lokalne ceste Starše – Tirniče ter odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za dom za starejše z medgeneracijskim centrom.

Ponovno pa ni šlo brez zapletov. Morali so namreč ponoviti glasovanje za člana nadzornega odbora javnega podjetja Gradnje Starše, saj so po prijavi na KPK dobili od KPK navodila, da morajo razveljaviti takratno glasovanje. Oba kandidata sta namreč glasovala, čeprav bi se morala izločiti iz glasovanja. Na to pa ju ni opozorila niti občinska uprava niti sam župan Bojan Kirbiš.

S tem pa se kaže, da tu še delajo včasih malo po domače, kar kaže tudi Zorinova izjava – sploh ni vedel, da ne bi smel.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.