02:20, pet, 17. Maj

Od tega meseca sprememba cene ravnanja s komunalnimi odpadki





Občina Starše je sporočila na svoji spletni strani, da je ta mesec stopila v veljavo sprememba cene ravnanja s komunalnimi odpadki.

Občinski svet Občine Starše je namreč na svoji 6. redni seji, 30. 5. 2023, obravnaval predlog Elaborata o oblikovanju cen izvajanja storitev obvezne občinske gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki za leto 2023, iz katerega izhaja potrebna uskladitev cen in potrdil predlagane cene.

Občinski svet je s sklepom potrdil tudi poračun storitev ravnanja s komunalnimi odpadki za preveč plačane storitve v letu 2022, ki se občanom obračuna v šestih zaporednih mesečnih obrokih. Tako bo cena s poračunom veljala od 1. 7. 2023 do 31. 12. 2023; od 1. 1. 2024 naprej pa se bo obračunala cena brez poračuna.

Obstoječa cena ravnanja s komunalnimi odpadki je veljala v Občini Starše od marca 2020. V letu 2023 na spremembo cene vpliva dvig stroškov prevzema odpadkov s strani njihovih prevzemnikov, dvig osnovne plače in povračila za prehrano delavcev, dvig stroškov električne energije in pogonskih goriv, višja inflacija in posledično dvig stroškov drugih storitev (varovanje, poštne storitve, …), so zapisali na spletni strani Občine Starše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.