08:58, pon, 20. Maj

Odbor 2015 notranjo ministrico poziva k odstopu





V Odboru 2015 zaradi hujših kršitev človekovih pravic in nespoštovanja pravne države, zahtevajo odstop ministrice za notranje zadeve Vesne Györkös Žnidar.

V Odboru 2015 pišejo, da je slovenska javnost bila že preko medijev obveščena o nezakonitem početju kriminalistov, ki so študentu Dejanu Ornigu naročili, da na nezakonit način pridobi spletno komunikacijo 300 ljudi, ki so se policiji ali morda njemu samemu zdeli sumljivi. “Takšno početje je brez odredbe sodišča strogo prepovedano oziroma kaznivo, česar se zaveda tudi Ornig,” pišejo v odboru.

Javnost in pristojne so v odboru večkrat obveščai o nezakonitem delu policije, tudi v primerih zopet Franca Kanglerja. V medijsko najbolj razvpiti zadevi “Radarji” je namreč prišlo do nezakonitega kopiranja elektronske pošte vseh zaposlenih na Mestni občini Maribor. O nezakonitem početju policije so obveščali tudi notranjo ministrico, a da se na njihova pisanja ni nikoli odzvala.

Vesna Györkös Žnidar, FOTO: STA
Vesna Györkös Žnidar, FOTO: STA

Očitno se ji posredovana vsebina ni zdela primerna oziroma vredna niti tega, da se nanjo odzove,” pišejo v Odboru. Spominjajo, da je bila Györkös Žnidarjeva pred nastopom funkcije ministrice, odvetnica in velika zagovornica človekovih pravic, “danes pa o tako katastrofalnih in nezakonitih ravnanjih, ki prihajajo iz vrst njenega sektorja, molči in s tem posledično podpira vse povzročitelje in kršitelje človekovih pravi.”

Zaradi teh razlogov oziroma kršitev, do katerih prihaja znotraj policijskih vrst, v Odboru 2015 ministrico pozivajo k takojšnjemu odstopu. Ob tem pa pozivajo Državni zbor, da skličejo izredno sejo, na kateri bodo problematiko tudi obravnavali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.