08:59, pon, 20. Maj

ODKRITO: Darko Klemen





Darko Klemen, zmagovalec letošnjega Masterchefa, nam je v intervjuju zaupal kaj in za koga kuha najraje ter za koga najmanj rad. Priznal je, da si nikoli ni predstavljal, da ga bodo ljudje na cesti prepoznavali. Potrdil je, da je res “full faca”, kot so nam ga neuradno opisovali njegovi prijatelji, na koncu pa pozval k premisleku vse, ki mislijo, da so kos nalogi, ki jo je sam najbolje opravil.

Vir: Facebook MasterChef Slovenija
Vir: Facebook MasterChef Slovenija

1. Darko, pravkar smo te zmotili med kuhanjem. Kaj pripravljaš tokrat in kako to počneš, kadar te ne spremljajo kamere?
Trenutno sem kuhal telečjo rolado nadevano s slanino rikoto, zelišči, kremno cvetačo in zelenjavo. Minut si ne merim, ker mislim, da more kulinarika – sploh ob razvoju novih receptov – imeti čas. Se pa definitivno ne malo krat zgodi, da preklinjam, kar mi seveda ni v ponos.

2. Potem, ko so te x-krat ocenjevali sodniki, kdo sicer (vsak dan, običajno) ocenjuje tvoje kuharske mojstrovine? Za koga najraje kuhaš in za koga najmanj (ker te morda skrbi odziv, ocena, ker je kritičen…)?
Zaradi delovnika in služb se ne zgodi, da bi doma kuhali vsak dan, je pa res, da se, če je le možno, v naši hiši kuha vsaj 3-4x na teden. Najmanj rad kuham za svojo ženo, saj ne mara presežkov in kulinaričnih umetnin. Prisega na hrano, ki ji je znana iz otroštva in še to ni nek presežek. Seveda pa na sploh rad kuham za vse ljudi, predvsem pa za tiste, ki se jim na obrazu vidi kako uživajo ob raznoraznih okusih.

3. Prosim, zaupaj nam recept za tvoje najljubše kosilo ali večerjo 🙂 in prosim, naj bo dovolj preprost, da ga bomo tudi laiki znali realizirat!
Prisegam na dobro domače (nedeljsko) kosilo, ki ga skuhaš dovolj, da ostane še za večerjo. To je vsekakor juha, ki je po večini goveja: goveji bočnik, ena peteršiljeva korenina, korenje, (listnata, stebelna, gomolna) zelena, čebula z olupom, česen z olupom, zeleni del pora, celi poper, lovorjev list, luštrek. Zraven se naredijo domači vlivanci, ali pa se zameša pšenični zdrob in domače jajce. Ne malo krat pa se spečejo tudi slane palačinke, ki se jih nato nareže in doda v juho. Doma uporabljamo tudi sezonske solate (odvisno od letnega časa, v katerem smo). Za priloge in prikuhe doma je največkrat krompir in riž. Zna pa se zgoditi tudi, da uporabim star kruh za kruhovo pogačo, lahko tudi kus-kus ali razne kaše (ajdova, ješpren, prosena). Zraven sodi seveda kos dobre pečenke ali domači piščanec.

Vir: Facebook Darko Klemen
Vir: Facebook Darko Klemen

4. Kot gotovo marsikoga, tudi nas zanima še kakšna podrobnost, povezana s šovom… Verjetno najbolj očitna je, kako boš porabil “prikuhanih” 50.000 evrov nagrade?
Da vas spomnim – ni 50.000€, ampak 36.500€. Full sem naveličan tega vprašanja, ker se vsi bolj obremenjujejo z denarno nagrado, kot pa jaz sam.

5. Prav. Potem pa nam prosim povej, ali je možno priti k tebi na kosilo ali večerjo in če je, kako nam lahko to uspe?
Zaenkrat še to ni mogoče, ker imam toliko obveznosti, da ne vem kje se me drži glava. Sigurno pa vam obljubim, da boste za mene še slišali in tudi poskušali mojo hrano.

6. Zakaj si se odločil sodelovati v šovu? Kaj je bil tvoj prvi cilj (prepoznavnost, nagrada, osebna prepričanja, dokazovanje drugim, stava…)?
Na šov se nisem prijavil sam, ampak so me prijavili prijatelji. Mislim pa, da od vseh naštetih možnosti, ki ste mi jih dali, je vsega po malo.

7. Koliko in na kakšen način je tvoje sodelovanje v šovu vplivalo na tvoje življenje, družino…? Kaj je danes drugače kot je bilo pred zmago? Se ti dogaja, da te ljudje na cesti (v trgovini, kjerkoli že pač) ustavijo?
Moje sodelovanje v šovu je na familijo vplivalo zelo pozitivno. Je pa res, da si nikoli nisem mislil, da bo me kdo prepoznal na cesti.

Vir: Facebook Darko Klemen
Vir: Facebook Darko Klemen

8. Za koliko se (ti) je po zmagi spremenilo število prijateljev na Facebooku?
Ja, sigurno se mi je število prošenj na FB zvečalo za 500%, hahaha.

9. Kakšen si, kadar te ne vidimo, ko nisi pred kamero, ko te nihče ne fotografira? Kdo je Darko Klemen, doslej viden kot pretežno nasmejan Mariborčan, ki dobro kuha in (ob tem) občasno preklinja? Ne pozabiva na Portorož… boš ostal tam in se zgolj vračal v MariborB?
Maribor je moje rodno mesto tako, da je vsem jasno, da mi je Maribor v srcu. Nisem človek, ki bi se napravljal in hinavščina enostavno ne paše k mojemu karakterju. Sem pa tudi doma zelo zelo nasmejan človek.

10. Katere lastnosti misliš, da mora imeti dober kuhar ali kuharica (saj spol najbrž ni pomemben, ali?)?
Dober kuhar mora imeti lastnosti, ki jih imam jaz, hahaha.

11. Poletje je pred vrati, četudi dež zadnje čase tega ne “napoveduje”. Kako in kje ga boš preživel, kakšni so tvoji načrti?
Zaenkrat sem samo kuhar in ne jasnovidec. Sigurno bom izkoristil vsako dobro priložnost, da bom pokazal še več svojega in posledično s tem tudi zaslužil.

Vir: Facebook MasterChef Slovenija
Vir: Facebook MasterChef Slovenija

12. Za konec pa še – tvoje sporočilo vsem, ki so kadarkoli razmišljali ali naj se prijavijo na kakšen resničnosti šov ali ne. Kaj je pomembno pretehtati, kaj lahko pričakujejo, kako naj se odločajo, kaj je treba “vzeti v zakup” in kaj so prednosti?
Mislim, da še nikoli nisem dobil vprašanja, ki bi vsebovalo toliko podvprašanj, hahaha. Masterchef je šov, v katerem moraš pokazati koliko resnično obvladaš. Vsem, ki se boste prijavili na ta šov, svetujem, da resnično premislite koliko znate, ker tukaj ni prostora za neznanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.