07:36, sre, 8. Maj

Odpadke, ki bodo nastali zaradi samotestiranja, v dve vreči ter hraniti ločeno od ostalih odpadkov vsaj 72 ur





Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Robert Cugelj je razložil navodila za ravnanje z odpadki, ki bodo nastajali zaradi samotestiranja.

FOTO: Pixabay.com

Odpadke je po njegovih besedah treba odložiti v plastično vrečo za smeti in jo tesno zavezati, ko je polna. Nato jo je treba odložiti v drugo vrečo in tudi to tesno zavezati ter označiti, da gre za odpadke v povezavi s samotestiranjem. “Vrečo z odpadki je treba hraniti vsaj 72 ur ločeno od ostalih odpadkov, kjer ni dostopna otrokom, preden se jo odloži med ostale odpadke,” je še pojasnil Cugelj.

Janez Janša poziva k odgovornemu ravnanju 

V prihajajočem šolskem letu se bodo tako samotestirali učenci od sedmega do devetega razreda in dijaki, poleg njih pa tudi mladostniki, ki so vključeni v zavode za mladostnike s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter učenci, vključeni v tretjo do šesto stopnjo posebnih programov.

Predsednik vlade Janez Janša je sicer na Twitterju navedel, da vlada vse ravnatelje poziva k odgovornemu ravnanju ter varovanju zdravja. “V šolah, kjer ne bo zagotovljenih pogojev za varen pouk, tega inšpekcija ne bo mogla dovoliti,” je zapisal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.