04:08, ned, 5. Maj

Odprtje fotografske razstave Almire Ćatović v Fotografskem muzeju Maribor





Odprtje fotografske razstave Polje avtorice Almire Ćatović bo v četrtek, 20. julija 2023, ob 18. uri, v Fotografskem muzeju Maribor, na Koroški cesti 19.

Razstava »Polje« združuje tri različne aspekte: psihološki, matematični in mistični. Skozi fotografije raziskujemo globine in razsežnosti teh aspektov ter njihovo vzajemno povezanost v našem dojemanju sveta, so zapisali v Fotografskem muzeju Maribor.

V prvem aspektu, psihološkem, se osredotočamo na polje neskončnih možnosti. Koncept izhaja iz ideje, da imamo vsi neomejen potencial za rast, napredek in uresničevanje svojih sanj. Drugi aspekt, matematični, nas vodi v globine teorije enotnega polja, ki poskuša združiti osnovne sile narave v enotno matematično okvirno teorijo in opisati vse sile znotraj enega samega polja, kar bi omogočilo bolj celovito razumevanje osnovne strukture vesolja. Fotografije pa nas opominjajo na globoko povezavo med matematiko in temeljnimi zakonitostmi narave.
Tretji aspekt, mistični, nas vpelje v subtilnost narave in njeno skrivnost. Fotografije razkrivajo čarobnost naravnega sveta in združevanju lepote, moči, surovosti in nežnosti narave. Fotografije nas spodbujajo k poglobljenemu opazovanju in zavedanju prisotnosti in skrivnosti, ki se skrivajo v vsakem trenutku in vsaki podrobnosti narave.

Razstava »Polje« nas vabi na potovanje skozi različne aspekte našega dojemanja sveta. Skozi psihološki, matematični in mistični pogled nas spodbuja k razmišljanju, raziskovanju ter odkrivanju globin in skrivnosti, ki nas obkrožajo. Prek fotografij nas vabi, da se povežemo s svojo notranjo močjo, spodbuja nas k razmišljanju o temeljnih zakonitostih vesolja in nam omogoča, da se zazremo v čarobnost in mistiko narave.

Uveljavljena fotografinja s številnimi razstavami

Almira Ćatović je uveljavljena fotografinja in članica Fotokluba Maribor od leta 2009. Svoje delo je predstavila na številnih skupinskih in samostojnih razstavah tako doma kot v tujini. Njeno delo je priznano in je prejela nekaj pomembnih priznanj. Posebej je bila opažena in nagrajena za svojo reportažno fotografijo v kategoriji Ljudje ter prejela častno omembo v kategoriji Narava na natečaju za Slovenia Press Photo. Almira Ćatović je fotografinja, ki ima strast do raziskovanja in ujetja lepote ter raznolikosti sveta okoli nas. Skozi svoje fotografije nas vabi, da se zazremo v podrobnosti in trenutke ter odkrivamo nove perspektive na svet. Njeno sodelovanje na različnih razstavah, pridobljena priznanja in nagrade potrjujejo njeno predanost in talent v fotografskem ustvarjanju. Njena dela so bila cenjena in prepoznana tako s strani strokovne javnosti kot tudi občinstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.