14:09, čet, 16. Maj

Odziv Kordiša: “To je popolnoma nezrelo in neresno.”





Včeraj smo poročali, da se v stranki Levica dogajajo pretresi. Poslanska skupina Levica na Mandatno volilno komisijo poslala predlog za razrešitev poslanca Mihe Kordiša z mesta predsednika odbora za delo, družino, socialne zadeve ter z mesta člana v odborih državnega zbora in v preiskovalni komisiji. Več tukaj.

Na omenjeno se je zdaj odzval tudi Miha Kordiš, z zapisom na družbenem omrežju Facebook: “Presneto sem bil presenečen, ko se je danes vsul medijski linč, da bi me nekaj funkcionarjev kar vrglo iz poslanske skupine, celo stranke. Nisem edini, enako presenečeni so tovariši. Ne morem ga razumeti drugače kot poskus politične čistke. Draga družba, če imamo prav zares tak problem, se najprej usedemo in pomenimo kot odrasli ljudje in potem naprej. Ne pa hopa pred kamere z žago. To je popolnoma nezrelo in neresno. Če dejstva, da nihče o tem ni vedel nič, niti ne omenjam posebej.”

Stal bo za obljubami 

“Vem, kaj sem ljudem obljubil na volitvah in za tem bom tudi stal. Ne, ne bom sprejel, da bi socialistična stranka rezala pomoči, štipendije in vse ostalo najrevnejšim. Ni okej, da se je minimalna plača uskladila minimalno in ne dohaja rastočih življenjskih stroškov delavstva. In presneto, v Ukrajino se pošilja orožje in kupuje novo v obsegu, kot si prejšnja vlada niti upati ni drznila, na račun potreb naših ljudi, v diametralnem nasprotju z vsemi zavezami. Ker na to ne pristanem in sem se pripravljen boriti, za kar so nas ljudje izvolili – Levica, koalicija in vlada bi morala ravnati bolje – bi me radi disciplinirali. In vse preostale socialiste v Levici zraven,” je še zapisal Kordiš.

Gre za poskus diskreditacije?

Navaja še: “Razlog za poskus čistke me pripelje do javno očitanega povoda, kadrovske. Vse od vstopa v vlado se nekaj posameznikov v stranki obnaša, kot da gre za privat firmo. Na škodo aktivistov, ki so se izkazali z delom in predanostjo za našo stvar se po eni strani v vrste političnih profesionalcev jemlje razne kruhoborce, po drugi strani pa reže dokazane socialiste. Situacija, ki služi kot povod za poskus diskreditacije ni nič kaj posebnega ali novega, problem se vleče že krepko dlje, v več primerih. Tudi ni prvič, da se burno pogovarjamo o nestrinjanjih. A od tod dalje je vse eno samo natolcevanje in neumnost. Uvodoma sem zapisal, da me je ta današnja akcija presenetila. In res nisem prišel do tega, da bi se sploh razburil ali sekiral, precej nadrealistično mi je vseskupaj. Hkrati mi celo popoldne brni telefon z izrazi podpore iz stranke in pozivov, naj ne vržem puške v koruzo.”

Za konec zapiše še doda: “Draga tovarišija, brez skrbi. Če se nisem predal do sedaj v boju z mlini na veter, ne nameravam obupati niti sedaj. Hvala za izraze podpore, brez tega bi težko shajal. Dokler pa smo en drugemu skupnost, vztrajamo in gradimo!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.