09:53, čet, 16. Maj

Pretresi tudi v Levici: Miho Kordiša obtožujejo zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj …





V stranki Levica se dogajajo pretresi. Poslanska skupina Levica na Mandatno volilno komisijo poslala predlog za razrešitev poslanca Mihe Kordiša z mesta predsednika odbora za delo, družino, socialne zadeve ter z mesta člana v odborih državnega zbora in v preiskovalni komisiji.

Kot so sporočili iz stranke, njegovo razrešitev soglasno podpirajo poslanci dr. Tatjana Greif, Nataša Sukič, Milan Jakopovič in dr. Matej T. Vatovec.

Omenjajo zlorabo položaja, zavajan, pritiske … 

Razlog za umik poslanca iz omenjenih odborov je nezaupnica, ki mu jo izrekajo zgoraj navedeni poslanci zaradi njegove zlorabe položaja, zavajanj, pritiskov, groženj in izsiljevanja v poslanski skupini, ki so se zgodile v času njegove večmesečne bolniške odsotnosti z delovnega mesta poslanca v državnem zboru. Poslanci ob tem pričakujejo, da bo Miha Kordiš v najkrajšem času tudi zapustil poslansko skupino.

Podrobnejše pojasnitve o razrešitvi Mihe Kordiša bo še danes sicer podal vodja poslanske skupine dr. Matej T. Vatovec, in sicer danes ob 13.30 v preddverju velike dvorane Državnega zbora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.