16:43, pet, 26. Apr

Odziv Lidla na očitke zaposlenih: “S svojimi sodelavkami in sodelavci vzpostavljamo pošten in spoštljiv odnos”





Včeraj smo objavili izpoved zaposlene v Lidlu. Obrnili smo se na Lidl in jih prosili za odziv na omenjene očitke. “Prizadevamo si, da bi se zaposleni v svojem delovnem okolju dobro počutili, zato imamo v podjetju vzpostavljene vzvode, ki jim omogočajo, da se lahko odzovejo na vsako obliko neprimerne obravnave s strani sodelavcev ali nadrejenih. Zaposlenim je na voljo brezplačen in anonimen kadrovski hotline, v podjetju pa deluje tudi svetovalka za kadrovske in socialne zadeve, ki prejeta sporočila in klice obravnava resno in nemudoma tudi preveri situacijo,” so pojasnili uvodoma.

MORDA VAS ZANIMA: Izpoved zaposlene v Lidlu: Grožnje s premestitvijo, zagovor za obisk stranišča, ženske prelagamo isto težo kot moški

V nadaljevanju so v Lidlu zapisali, da vsako leto izvedejo tudi anonimno raziskavo zadovoljstva zaposlenih: “V lanski je več kot 80 % zaposlenih povedalo, da so zelo zadovoljni oziroma zadovoljni z zaposlitvijo v našem podjetju. Da s svojimi projekti, ki jih izvajamo za zadovoljstvo zaposlenih, ter jasnimi pričakovanji do dela s svojimi sodelavkami in sodelavci vzpostavljamo pošten in spoštljiv odnos, dokazuje tudi nizek odstotek zaposlenih, ki zapusti naše podjetje.”

“Želimo še poudariti, da so plače v našem podjetju nad povprečjem trgovinske panoge (povprečna plača v septembru je bila za prodajalce za 30 urni delovni teden 1.177 EUR, za skladiščnike za 40 urni teden pa 1.350 EUR), pred nekaj meseci smo vsem zaposlenim v skladišču in trgovinah povišali plačo za 100 EUR, regres v letošnjem letu pa je bil za vse zaposlene 1424,24 EUR.”

Podjetje plačuje tudi 2. pokojninski steber za zaposlene ter zanje in njihove družine pripravlja številne ugodnosti ter aktivnosti: brezplačne počitnice, božično obdarovanje, darilo za rojstni dan, darilo ob rojstvu otroka in podobno, zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.