10:03, ned, 28. Apr

Odziv Slovenskih železnic na zamude: Trenutno smo v fazi pridobivanja novih voznih sredstev, ki so se zaradi razmer, nekoliko zamaknila





Objavili smo pismo bralke Slovenskim železnicam: Potniki in dijaki vsak dan zamudijo pouk in službo. Je to za vas sprejemljivo?

Obrnili smo se na Slovenske železnice, kjer so zapisali: “Predvidevamo, da potnica ni zadovoljna z voznim redom vlakov LP 4010 in LP 4017. Zaradi dotrajanosti obstoječih voznih sredstev prihaja do občasnih izpadov garnitur (pri jutranjem vlaku LP 4010), zaradi tega do nadomestnih avtobusnih prevozov zaradi katerih posledično nastajajo zamude glede na razmere v cestnem prometu. O nadomestnih prevozih potnike ažurno obveščamo na naši spletni strani v rubriki Center za pomoč uporabnikom in v iskalniku voznega reda.”

Do nekajminutne spremembe odhoda vlaka LP 4017, ki iz postajališča Maribor Tabor odpelje ob 15.24 (prihod v Maribor 15.28) pa je prišlo zaradi racionalnejše izrabe garnitur (vlakov). Pred vlakom LP 4017 pelje tudi vlak LP 4456, ki iz postajališča Maribor Tabor odpelje ob 14.59 in prispe v Maribor ob 15.01, so dejali.

V nadaljevanju so zapisali, da so trenutno v fazi pridobivanja novih voznih sredstev, ki so se zaradi razmer s koronavirusom, ko so bila nekatera podjetja določeno obdobje zaprta, nekoliko zamaknila. “Z zaključkom dobave novih voznih sredstev v letošnjem letu bomo vozni red ustrezno prilagodili. Za nevšečnosti se potnici opravičujemo!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.