03:38, pet, 17. Maj

Oktobra v Mariboru evropsko prvenstvo v TeamGymu





V soboto, 10. septembra bodo organizatorji – Gimnastična zveza Slovenije pod okriljem Evropske gimastične zveze – v Mariboru izpeljali odprto mednarodno tekmovanje v Team Gym-u, ki bo neke vrste preizkus pred prihajajočim Evropskim prvenstvom v TeamGym-u med 12. in 15. oktobrom 2016.

TeamGym, s slovenskim imenom Skupinske Akrobatske Sestave, sestavljajo tri discipline: parterna sestava, skoki na akrobatski stezi in skoki z male prožne ponjave v različnih kategorijah: moške, ženske in mešane mladinske in članske ekipe. Ekipa je sestavljena iz 8 do 12 tekmovalcev, pri čemer se ocenjuje vsakega tekmovalca posebej.  Vse discipline zahtevajo učinkovito timsko delo, odlično tehniko in spektakularne akrobatske elemente. V Maribor so TeamGym uvedi v Športnem društvu Center, ki bo takoj po testni prireditvi izvedlo Dan odprtih vrat za vse tiste, ki bi se želeli pobliže spoznati s panogo.

Testni dogodek bo v Teniški dvorani Branik zraven Športne dvorane Lukna med 10. in 13. uro, organizatorji pa pričakujejo 56 tekmovalcev iz Avstrije, Italije in Slovenije. »Poleg tega, da gre za testno tekmovanje, na katerem se bomo preizkusili organizatorji, gre tudi za prvo mednarodno tekmovanje v TeamGymu v Sloveniji, na katerem se bo tekmovalo po pravilih Evropske gimnastične zveze« je povedal Miha Marinšek, vodja tekmovanja.

 

Slovenska TeamGym reprezentanca
Slovenska TeamGym reprezentanca

Na Evropskem prvenstvu v TeamGymu,  organizatorji sicer pričakujejo 550 tekmovalcev in spremljevalcev iz 16 držav. Obenem pa še 1300 gledalcev, tako da so mariborske nastanitvene kapacitete praktično že zasedene. “Za naše mesto gre za izredno pomemben dogodek, saj gre za promocijo daleč preko naših meja, disciplina ima namreč izjemno popularnost v skandinavskih državah“, so prepričani organizatorji.

Sicer je zaradi poplave v dvorani Lukna možnost uporabe prizorišča zaenkrat še pod vprašajem, vendar se organizatorji, Mestna občina Maribor in Športni objekti Maribor trudijo najti ugodno rešitev. Dokončna odločitev o prizorišču Evropskega prvenstva bo sprejeta takoj po testnem dogodku.

V avgustu je mesto obiskala delegacija Evropske gimnastične zveze, ki je priprave organizatorjev ocenila kot ustrezne, izpeljali pa so tudi žreb za samo Evropsko prvenstvo. Ob tej priložnosti je Per Sjostrand, predsednik strokovnega odbora TeamGym pri Evropski gimnastični zvezi povedal: »Gre za ekipni šport z izjemno atmosfero, ki mu je obenem zelo lahko slediti, zato vabljeni v Maribor da začutite ta utrip

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.