13:30, sob, 20. Apr

Okvara električnega omrežja krajanom Jakobskega Dola uničila lastnino





Krajani Jakobskega Dola so se obrnili na nas po tem, ko so v torek zaradi okvare v električnem omrežju ostali brez električnih aparatov. V Elektru Maribor so zagotovili, da bodo jim škodo povrnili, oškodovanci morajo prinesti dokazila.

Potem, ko so delavci Elektra Maribor v torek popravljali električno napeljavo v vasi, so se v približno 40 domovih pokvarile nekatere električne naprave. Krajani so se obrnili na nas z vprašanji kdo bo plačal škodo.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Na Elektro Maribor smo poslali vprašanja po pojasnilu, kaj se je zgodilo. Kot so odgovorili, so zaradi nujnih vzdrževalnih del na omrežju 9.10.2018 izklopili transformator na področju Jakobskega Dola in za nemoteno oskrbo namestili agregat. “Iz zdaj še neznanih razlogov je prišlo do prenapetosti in okvar določenega števila naprav na območju Jakobskega Dola. Analiza okoliščin je še v teku,” odgovarjajo iz Elektra Maribor.

Krajane skrbi odškodnina

Ker gre za nekaj več kot 40 domov, katerih lastnina je poškodovana, jih skrbi, kdo bo plačal za nastalo škodo. V Elektru Maribor pojasnjujejo, da imajo sklenjeno zavarovanje za splošno odgovornost. “Postopek poteka tako, da se oškodovanci z odškodninskim zahtevkom obrnejo na družbo Elektro Maribor. Po prejemu odškodninskega zahtevka in spremljajoče dokumentacije (računi o sanaciji škode in podobno) se v družbi Elektro Maribor opredelimo o nastalem škodnem dogodku in vse skupaj posredujemo pristojni zavarovalnici,” tako v Elektru Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.