05:16, sob, 20. Apr

 Zavod za turizem Ptuj naj bi agenciji Novelus plačal cca 1000 EUR





Zavod za turizem Ptuj in agencija Novelus sta pred dnevi sklenila tajno sodno poravnavo. Tajnost sodne poravnave je razburila ptujsko javnost. Zahtevanih 13 tisočakov, koliko naj bi Zavod za turizem Ptuj plačal agenciji, ni majhen znesek, zato smo se odpravili po odgovore.


Po nam znanih podatkih naj bi Novelos zahteval 13.000 eurov za točnino in nabavo brezalkoholnih pijač, od tega naj bi račun točnine znašal cca. 12.000 eurov, za brezalkoholne pijače pa nekje okrog 1000 eurov. Po poročanju častnika Večer, je sodnik Tomaž Neudauer dejal, da naj bi bile cene postrežnin s strani Novelusa nerealne.

kurentovanje karnevalska

Na Zavodu za turizem Ptuj nam točnega podatka koliko naj bi znašal znesek poravnave niso izdali, so pa dejali, da so zneski minorni glede na to kar je bilo zahtevano in da točnina, ki je bila za ptujski zavod za turizem sporna, ni bila del poravnave. Iz odgovorov in nam znanih podatkov lahko sklepamo, da je šlo za poravnavo nekje v znesku 1000 EUR.

Iz Zavoda za turizem Ptuj so nam odgovorili:

Stranki sta se na priporočilo sodnika, ki je ocenil, da bi lahko nadaljnje pravdanje povzročilo, da bi sodni stroški presegli tožbeni zahtevek, pogodili. Šlo je za tajno sodno poravnavo. Obe stranki sta v smislu vzajemnega popuščanja pristali na zanemarljiv znesek, v katerega pa ni bila vključena točnina, temveč zgolj stroški nabave brezalkoholnih pijač, ki za zavod niso bili sporni. S tem se je postopek v zadovoljstvo obeh strani končal. Zneska zaradi tajne sodne poravnave, ki jo je predlagalA tožeča stranka, ne moremo razkrivati. Gre pa za zanemarljiv znesek v primerjavi z zahtevanim. Točnina, za katero smo ves čas poudarjali, da ni bila dogovorjena, pa ni bila del te poravnave. Pred poravnavo je sodnik povedal, da takšnega zneska za točnino ne bi upošteval, četudi bi postopek tekel dalje.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.