20:27, ned, 19. Maj

Olimpijski prvak na smrtni postelji, možnosti za preživetje so izčrpane





Zdravstveno stanje nekdanjega vrhunskega umetnostnega drsalca Romana Kostomarova se je tako zelo poslabšalo, da skorajda ni možnosti, da bi preživel.

Nekdanji vrhunski ruski umetnostni drsalec Roman Kostomarov bije bitko za življenje, a kaže, da ta ne bo dobljena. 46-letnika so po poročanju ruske tiskovne agencije RIA Novosti sprejeli v bolnišnico 10. januarja zaradi slabega počutja in bolečin v prsih. Pred nedavnim so mu amputirali obe stopali in več prstov na obeh rokah, v zadnjih dneh se zdravniki borijo za njegovo življenje po tem, ko ga je zadela možganska kap, poroča Žurnal24.  Ima tudi pljučnico, dobil je še gangreno, ker ima moteno prekrvavitev. Ob tem se mu je razvila sepsa. Dali so ga v umetno komo in priključili na respirator.

Zaradi bakterijske okužbe so mu v celoti amputirali eno stopalo ter del drugega stopala.  Nameravali naj bi mu še amputirati obe roki, pa naj ne bi bilo potrebno, ker naj bi mu bakterijsko okužbo uspeli zajeziti z amputacjo prstov. Toda nato je dobil dve možganski kapi. Bolezen se je vse bolj zapletla.

Kostomarov je sicer na olimpijskih igrah leta 2006 v Torinu dosegel prvo mesto v paru s Tatjano Novko, s katero je usvojil še več naslovov svetovnih in evropskih prvakov. Kar trikrat pa je bil tudi najboljši na zaključnem turnirju Grand Prix of Figure Skating Final (2004-2006), še poroča Žurnal24..

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.