15:41, sob, 18. Maj

Otroci zavriskali, Svetlice zažarele





Pravljični december v Rušah se je uradno pričel. V parku pred občino žarijo Svetlice, ki so jih porisali učenci OŠ Janka Glazerja Ruše. Slednji so sinoči tudi zapeli “pravljičnemu decembru na pot”. Za resnično pompozen prižig praznične razsvetljave pa so letos dodali še laser show in interaktivno-plesno predstavo Virtualne sanje.

svetlice v rušah 2015 (1)

Otroci so prepevali o škratih, zimi, smrečici in snegu… četudi ga (še) niso priklicali. Za nekaj trenutkov so mikrofon prepustili županu Občine Ruše Urošu Razpetu, ki je vsem prisotnim zaželel resnično lep praznični čas: “imejte se čim bolj lepo, bodite s svojimi bližnjimi. Program, ki ste ga vsi prejeli v brošurah, pa mislim, da je res pester, zato obiščete še kakšno prireditev.” Z nasmehom pa je v šali dodala tudi decembrsko željo za Občino: “da bi bile višje povprečnine“.

svetlice v rušah 2015 (6)

Petju je sledila moderna, plesno-interaktivna predstava, za katero so združili ideje kar trije umetniki: Kaja Lukač, Nejc Ketiš in Maja Štefan. Pripravili so nemo, a na mnogo (drugačnih) načinov zgovorno igro senc in svetlobe, ki so jo ustvarjale plesalke in projekcija na platno. Po trenutku tišine in teme, je sledil veliki finale. Zabobnela je svečana glasba in v ritmu so po parku, drevesih ter zidovih okoliških stavb, švigali raznobarvni snopi svetlobe. Otroci so vriskali, a tudi odrasli niso pričakovali takšnega laser showa. Vse to pa je služilo kot uvod trenutku, ko so nad parkom zažarele Svetlice. Po prvem preštevanju so nam otroci zaupali, da jih je “milijon” ali pa vsaj “tisoč“.

Več utrinkov pompoznega pričetka pravljičnega decembra v Rušah pa ne zamudite v oddaji Občinski informator! Ta ponedeljek, 7. decembra ob 18.30 na BK TV.

Foto: Jure Vrčko

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.