06:10, pon, 6. Maj

Otvoritev športnega parka Študentskih domov UM





Današnji sončni pomladni dan se je izkazal kot idealna kulisa za otvoritev športnega parka Študentskih domov Univerze v Mariboru. Park je lociran v kampusu na Gosposvetski cesti v Mariboru, sestavlja ga 12 sodobnih outdoor naprav, iz INOX materiala, za vse mišične skupine in 3 streetworkout naprave za free style vadbo. Je prvi tovrstni park v Mariboru.

Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Namenjen je predvsem študentom stanovalcem Študentskih domov, uporabljali pa ga bodo lahko tudi drugi študentje Univerze v Mariboru in zunanji uporabniki, a ti za simbolično ceno. S sodobnimi fitnes napravami se tako želi vzpodbuditi študentke in študente Univerze v Mariboru k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja, S tem tudi sledimo smernicam trajnostno in družbeno odgovorne Univerze v Mariboru.

Vrednost celotne investicije v skupni velikosti cca. 250 m² je 79 000 eur, financirana pa je bila iz tržne dejavnosti Študentskih domov in prijave na razpis Fundacije RS za šport. Podporniki projekta pa so ob Univerzi v Mariboru še Univerzitetna športna zveza in Športna zveza Maribor.

Otvoritve se je udeležil tudi rektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Igor Tičar, ki je ob tem dejal, da je takšen dogodek pravi signal za zdrav začetek in da se bo zavzemal, kot že pravi rek za ”Zdrav duh v zdravem telesu”, za dobro vseh, za dobro študentov.

Meseca maj in junij 2015 bosta namenjena promocijskim aktivnostim, zato vljudno vabljeni vsi željni športnih aktivnosti!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.