09:54, pet, 17. Maj

Pahor odhaja na sprejem za katro, ki ga pripravlja njen novi lastnik. Se bo dobrodelna akcija nadaljevala?





Nekdanji predsednik republike Borut Pahor se bo v petek, 21. aprila 2023, ob 17. uri udeležil sprejema, ki ga pripravlja Tomaž Habjan, novi lastnik dobrodelne katre, v Selcih pri Škofji Loki.

15. februarja 2023 je nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor zaključil svojo dobrodelno akcijo ‘Katra za dober namen’ in svoj osebni avto predal družini Fratar, ki je v dražbi ponudila najvišji znesek, 60 tisoč evrov, ter tako postala lastnica katre. Celotno kupnino je Pahor podaril organizacijama, ki skrbita za otroke, obolele z rakom – Inštitutu Zlata pentljica in Društvu junaki 3. nadstropja.

Družina Fratar se je odločila, da z dobrodelno akcijo nadaljuje, a jo je zastavila drugače: ves mesec so na računu območnega združenja Rdečega križa zbirali prispevke donatorjev, po koncu pa jih podarili društvoma Inštitut Zlata Pentljica in Junaki 3. nadstropja ter Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Akcija družine Fratar je presegla vsa pričakovanja, saj so v dobrodelni akciji zbrali 275.000 evrov.

Bivši predsednik republike Borut Pahor je na željo družine Fratar iz bobna, v katerem so bili lističi z imeni 5.169 donatorjev, ki so v akciji donirali sredstva za dober namen, izžrebal dobitnika, novega lastnika dobrodelne katre. To je postal gospod Tomaž Habjan iz Selc, ki je napovedal, da bo z dobrodelnostjo nadaljeval. Tokratni sprejem je prvo dejanje v novem krogu dobrodelne katre.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.