04:52, ned, 19. Maj

Pahor pozdravil obisk treh premierjev v Kijevu





Predsednik republike Borut Pahor je danes pozdravil “politično izjemno pomemben obisk treh predsednikov vlad”, med njimi slovenskega premierja Janeza Janše, v Kijevu. Gre za močan izraz podpore Poljske, Češke in Slovenije ter celotne EU z Ukrajino, je Pahor sporočil na Twitterju.

Premierji Poljske, Češke in Slovenije, Mateusz Morawiecki, Petr Fiala in Janez Janša so danes na poti v Kijev na pogovore z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Zjutraj so z vlakom že prečkali poljsko-ukrajinsko mejo, je za Reuters potrdil svetovalec poljskega premierja Michal Dwoczyk.

Trije premierji bodo prvi tuji voditelji, ki bodo po začetku ruske invazije obiskali ukrajinsko prestolnico.

Cilj obiska je tudi predstavitev širokega paketa podpore Ukrajini in Ukrajincem

Namen njihovega obiska Kijevu je potrditev nedvoumne podpore celotne Evropske unije suverenosti in neodvisnosti Ukrajine. Cilj obiska je tudi predstavitev širokega paketa podpore Ukrajini in Ukrajincem, so, tako kot pred tem poljska vlada, danes sporočili iz Janševega kabineta. Kijev bodo obiskali kot predstavniki Evropskega sveta, so sporočili.

Obisk je organiziran po posvetovanju s predsednikom Evropskega sveta Charlesom Michelom in predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. Kot so sporočili iz njunih kabinetov, je bil obisk potrjen v ponedeljek zvečer.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.